Piedone i-a cerut lui Rădoi ”o jumate de staţie la Izvor” pentru a nu demola chioșcurile (Stenograme DNA) Primarul susţine că a făcut un "spirit de glumă"

Piedone i-a cerut lui Rădoi ”o jumate de staţie la Izvor” pentru a nu demola chioșcurile (Stenograme DNA)  Primarul susţine că a făcut un "spirit de glumă"

Primăria Sectorului 3 şi cea a Sectorului 5 sunt singurele care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate ilegal de sindicatul de la Metrorex pe spațiul public.

Iar la Sectorul 5 edilul Cristian Popescu Piedone ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile și i-ar fi cerut în schimb preşedintelui Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, să îi dea şi lui spaţii comerciale.

Potrivit stenogramelor consultate de G4Media.ro din ordonanţa DNA de inculpare a lui Rădoi, Piedone i-a pretins liderului sindicatului USLM să-i dea „jumătate din spaţiile comerciale de la Izvor”.

În schimb, edilul urma să amâne sau să refuze emiterea dispoziţiilor de demolare a spaţiilor de la metrou aflate pe raza Sectorului 5.

Documentul citat arată că Rădoi a fost de acord cu propunerea lui Piedone. Mai mult, i-a spus că îi dă „o jumătate de staţie întreagă”.

ADVERTISING

Ion Rădoi: Să trăiască, domn primar! Rădoi la telefon!
Piedone: Vă salut! Cu cine am onoarea?
Ion Rădoi: Rădoi la telefon, Rădoi! Dacă am văzut că nu se poate discuta pe numărul meu, zic stai, mă, puţin că…
Piedone: Dar cine sunteţi? Spuneţi-mi şi mie cine sunteţi!
Ion Rădoi: Nea Ion Rădoi de la metrou!
Piedone: Aaa, Rădoi de la Metrou!
Ion Rădoi: Da, ăla, prăpăditul ăla!
Piedone: Deci, tati, ce-am făcut? Am dat înapoi toate astea! Eu nu intru, nu intervin până nu am dispoziţia primarului general! Momentan e linişte, da?
Ion Rădoi: Auzi…
Piedone: Eu am dat decât somaţii, dar nu dispoziţie!

(…)

Ion Rădoi: Da şi eu dacă nu ar fi trebuit să le cer, ia daţi-mi, mă, şi mie o somaţie de la ăştia, o copie după somaţiile alea…
Piedone: Aveţi o copie după somaţii să i-o dăm şi lui Rădoi? Auzi, mă?
Ion Rădoi: Da, zi tu!
Piedone: Am înţeles! Cel mai tare sindicat de la metrou!
Ion Rădoi: Păi nici nu există altul!
Piedone: Cel mai tare sindicat de la metrou!
Ion Rădoi: Au şi directorii (neinteleigibil) acolo!
Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!
Ion Rădoi: Da!
Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumăte de staţie la Izvor şi mie?
Ion Rădoi: O juma' de staţie întreagă îţi dau!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Piedone: Am făcut un spirit de glumă

Edilul Sectorului 5 spune încă că a glumit în momentul în care i-a cerut lui Rădoi o jumătate de stație de metrou pentru spații comerciale.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…)

Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.ro.

Mai mult, acesta spune că a emis încă din 11 iunie autorizație de demolare pentru chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 5.

Negoiță: Mă duc ca Piedone în pârnaie şi nu…

În ceea ce îl privește pe edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, ordonanța DNA arată că acesta i-ar fi spus lui Rădoi să facă o comisie şi să vadă dacă pot să nu demoleze unele spaţii comerciale, mai puţin cele care nu au avize ISU.

ADVERTISING

Ce e cu pericol de la ISU, pe ISU acolo nu,…Doamne fereşte, se întâmplă ceva, mă duc ca Piedone în pârnaie şi nu…am copii de crescut”, i-ar fi spus Negoiţă lui Rădoi.

Totodată, Negoiţă l-a sfătuit pe Rădoi să-i facă plângere penală directorului Metrorex, dacă demolează chioşcurile fără autorizaţie de demolare.

Potrivit DNA, Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou.

Săptămâna trecută, preşedintele Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA, după ce a fost audiat într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇