Sindicalistul Rădoi s-a enervat la o conferință de presă: N-a fost grevă la metrou! Dar o să fie, dacă nu se plătesc majorările salariale!

Sindicalistul Rădoi s-a enervat la o conferință de presă: N-a fost grevă la metrou! Dar o să fie, dacă nu se plătesc majorările salariale!

Ion Rădoi și alți membri ai conducerii Unitatea – Sindicatului Liber din Metrou (USLM) susțin că Metrorex intenționează să dea afară 1.700 de salariați din cei aproape 6.000 pe care îi are acum.

În plus, aceștia ameninţă că se va ajunge la grevă la metrou, dacă societatea nu va plăti majorările în cuantum de 18%, negociate anul trecut și contestate de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit lui Rădoi, strategia adoptatată de Guvern și de conducerea Metrorex este greșită.

”Să băgăm metroul în insolvență! Unde s-a văzut așa ceva? Niciun metrou din lume nu este rentabil. Dumnealor vor să îl facă rentabil. Bun! Succes! Să vedem cum”, a precizat Ion Rădoi.

ADVERTISING

Acesta a susținut că Metrorex ar vrea să concedieze 1.700 de salariați, deși la metrou e deja personal insuficient.

”1.700 de disponibilizări, în condițiile în care noi așteptăm de peste 5 ani să dăm în exploatare Magistrala 5. Și avem nevoie de 1.000 de locuri de muncă. Și dumnealor, în necunoștință de cauză, spun să dea afară 1.700 de oameni”, a acuzat Rădoi.

La un moment dat, președintele USLM a susținut că ministrul Cătălin Drulă refuză dialogul social și nu vrea să stea de vorbă cu reprezentanţii USLM.

ADVERTISING

Întrebat de un jurnalist ce dialog social a inițiat sindicatul atunci când metroul s-a oprit, pentru o zi întreagă, fără preaviz, pe 26 martie, Rădoi s-a enervat.

Și i-a spus la un moment dat jurnalistului ”întrebați-l pe profesorul dumneaoastră, care v-a trimis aici”. Ulterior, Rădoi a spus că nu mai răspunde la întrebările respectivului jurnalist pe care l-a acuzat că ”are ordin să vină la conferință”.

La un moment dat, o persoană din sală a început să țipe, nemulțumită de întrebările jurnalistului respectiv, care nu punea în valoare punctul de vedere al conducerii sindicatului.

Conferinta de presa

Publicată de Unitatea - Sindicatul Liber Din Metrou pe Joi, 22 aprilie 2021

”Aceea n-a fost grevă. A fost întrerupere voluntară a lucrului care poate avea loc și azi, și mâine, și poimâine”, a spus Rădoi.

ADVERTISING

În schimb, acesta a precizat că, dacă Metrorex nu va accepta majorarea salarială negociată anul trecut, în cuantum de 18%, se va face grevă la metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat anterior că aceste majorări salariale nu sunt sustenabile. Și că nu au fost negociate corect, de vreme ce fostul director al Metrorex, Gabriel Mocanu, - cu care a negociat Ion Rădoi majorările - era membru de sindicat.

Rădoi a acuzat că în timpul actualei guvernări deja s-a scumpit considerabil pâinea și urmează scumpiri de energie și combustibil.

”O să ajungem într-o criză a foamei”, a mai strigat Rădoi.

Liderul sindical l-a atacat din nou pe ministrul Transporturilor pe care l-a numit ”Druluță” și ”venit de pe arătură”.

Dacă ai ratat momentele în care unele magazine amplasate ilegal în stația Ștefan cel Mare au fost dărâmate, în timp ce comerciații se împotriveau, iată un reportaj foto&video din acele momente: Reportaj foto & video Prima zi de evacuare a magazinelor de la metrou s-a lăsat cu circ şi cordoane de poliţie. Buticarii au strigat ore în şir la primarul Radu Mihaiu

Citește mai multe detalii despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇