Evacuarea magazinelor de la metrou a continuat cu staţia Pipera. Operaţiunea se reia la noapte

Evacuarea magazinelor de la metrou a continuat cu staţia Pipera. Operaţiunea se reia la noapte

Evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou a continuat joi seară, cu cele de la staţia Pipera. Iar operaţiunea va continua şi la noapte în aceeaşi staţie.

Evacuarea de la staţia Pipera a fost lipsită de incidente, comercianţii şi-au scos marfa de bună voie, fără să fie necesară intervenţia forţelor de ordine (care fuseseră chemate preventiv), aşa cum se întâmplase cu o zi în urmă la staţia Ştefan cel Mare.

Jurnalistul Vitalie Cojocari precizează că decizia de a dezafecta spațiile comerciale din metrou noaptea a fost luată pentru a nu stânjeni circulația călătorilor, mai ales că staţia Pipera este foarte tranzitată în timpul zilei.

ADVERTISING

Antena3 relatează că aseară accesul călătorilor la Pipera ar fi fost restricţionat cu 20 de minute mai devreme decât ar fi trebuit.

Continua demolarea spațiilor comerciale la metrou. De data asta noaptea.Noul epicentrul al demolărilor este stația...

Publicată de Vitalie Cojocari pe Joi, 8 aprilie 2021

Metrorex a transmis, însă, că de fapt a închis o singură cale de acces în stație.

”Metrorex informează că accesul călătorilor în stație a fost permis doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, după ora 22.30 (...)

Decizia de a permite strict accesul călătorilor pe o singură intrare a fost luată spontan de conducerea Metrorex, pentru evitarea creării unei situații conflictuale în incinta stației și în condițiile în care în stație urmau să se desfășoare lucrări pentru eliberarea domeniului public.

ADVERTISING

Metrorex precizează că toți călătorii care au sosit la Pipera pe firul 1 după ora 22:30 au putut părăsi în siguranță stația.

Finalizarea acțiunii de dezafectare a spațiilor comerciale de la stația Pipera continuă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9-10 aprilie 2021, cu mențiunea că lucrările se vor desfășura după închiderea circulației în/din stația Pipera”.

Azi era de aşteptat să înceapă evacuarea şi în staţiile din Sectorul 6, după cum a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

Evacuarea are loc după ce a expirat termenul acordat de Metrorex pentru eliberarea acestora, care era 2 aprilie.

ADVERTISING

Amintim că, miercuri, evacuarea din staţia Ştefan cel Mare s-a lăsat cu mare scandal, ameninţări şi intervenţia Poliţiei.

Citiţi detalii despre problemele cu magazinele de la metrou:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇