A început evacuarea magazinelor de la metrou, la stația Ştefan cel Mare (Galerie foto)

A început evacuarea magazinelor de la metrou, la stația Ştefan cel Mare (Galerie foto)

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început, miercuri dimineaţa, la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

„La Ștefan cel Mare sunt 6 magazine, în Pipera încă 2, la stația de la Obor nu este niciunul. La Iancului mai sunt niște magazine, dar avem o schimbare de hârtii birocratice între noi și PMB. Primarul urmează să trimită o hârtie să delege către Poliția Locală.

Primarul general a spus că nu a acordat nicio autorizație de construire pentru niciun magazin", a declarat Radu Muhaiu, primarul Sectorului 2, prezent la stația Ștefan cel Mare.

ADVERTISING

El a precizat că nu știe ce se întâmplă în celelalte sectoare.

Edilul a mai spus că va fi luată marfa din magazinele din care proprietarii nu au ridicat-o până acum, va fi sigilată și dusă în siguranță în anumite spații de unde proprietarii o pot recupera apoi.

"Despre oamenii care lucrează aici, nu este vina lor, dar au fost păcăliți. Probabil că ei nu știu că functionează în spații ilegale", a mai spus edilul.

DEMOLARE_CHIOSCURI_19_INQUAM_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin
DEMOLARE_CHIOSCURI_23_INQUAM_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin
DEMOLARE_CHIOSCURI_24_INQUAM_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin
DEMOLARE_CHIOSCURI_26_INQUAM_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Termenul pentru eliberarea magazinelor a expirat vineri

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

ADVERTISING

Într-un comunicat remis în 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou, amintește Agerpres.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, "se va restabili legea".

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Citește mai multe despre protestul de la metrou:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇