Liviu Dragnea a câștigat procesul în care a cerut recunoașterea dreptului la muncă

Liviu Dragnea a câștigat procesul în care a cerut recunoașterea dreptului la muncă

Liviu Dragnea a câștigat, vineri, procesul în care cerea recunoașterea, de către Administrația Penitenciarului Rahova, a zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. Decizia magistraților Judecătoriei Sector 5 este definitivă.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis, vineri, în parte, contestaţia formulată de Liviu Dragnea, în contradictoriu cu Administrația Penitenciarului Rahova.

Magistrații au desfiinţat, în parte, încheierea atacată şi rejudecând au obligat Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să îi recunoască fostului lider PSD zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă.

ADVERTISING

Pe de altă parte, a fost respinsă contestaţia formulată de Dragnea pentru recunoașterea ca zile câștig din muncă a perioadei 12 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 (perioadă în care Liviu Dragnea a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), ca neîntemeiată.

Cum și-a pierdut Liviu Dragnea dreptul de muncă

Liviu Dragnea a fost sancţionat după apariţia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere şi a rămas fără drept de muncă. Cum zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sancţiunii, şansa de a ieşi ceva mai repede din penitenciar.

ADVERTISING

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci că nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇