Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberare condiționată

Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberare condiționată

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberare condiționată din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Comisia a considerat că Dragnea este reabilitat, a declarat avocata Flavia Todosiu, miercuri, pentru Aleph News.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă.

Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocata lui Liviu Dragnea.

ADVERTISING

Urmează ca în 27 aprilie Liviu Dragnea să se prezinte în faţa instanţei de judecată, cu cererea de eliberare condiţionată.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a depus în 12 aprilie o cerere la Judecătoria Sectorului 5 pentru a fi eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Context

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. În prezent, ea este jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇