Joe Biden a ordonat încetarea folosirii închisorilor private în SUA

Joe Biden a ordonat încetarea folosirii închisorilor private în SUA

Președintele Joe Biden a ordonat Departamentului Justiției din SUA să renunțe la serviciile închisorilor particulare.

Nimeni nu ar trebui să profite de pe urma sistemului nostru judiciar. De aceea, astăzi, am ordonat Departamentului Justiției să încheie utilizarea închisorilor particulare de către guvernul federal”, a spus Joe Biden, noul președinte al SUA.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Drept urmare, contractele penitenciarelor particulare din SUA nu vor mai fi prelungite de către autorități.

Trebuie să ne schimbăm”, a spus Biden, citat de CBS News, înainte de a semna ordinul. ”Știu că va dura, dar știu că o putem face. Sunt convins că națiunea este pregătită pentru schimbare, dar și guvernul trebuie să se schimbe”.

Utilizarea închisorilor particulare a fost interzisă și de președintele Obama, însă administrația Trump a reluat această practică extrem de controversată.

Acesta este primul pas pentru a opri corporațiile să mai profite de pe urma încarcerărilor”, a mai spus Biden.

În clipa de față, închisorile particulare găzduiesc peste 14.000 de persoane din totalul de 152.000 al deținuților federali din SUA.

Organizațiile pentru drepturile omului acuză că o mare parte dintre aceștia sunt exploatați, puși să muncească pe salarii de nimic, în special în închisorile particulare, care mai primesc și bani de la stat pentru serviciile prestate.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro: