Biden promite să înlocuiască cele 650.000 de mașini ale administrației cu modele electrice

Biden promite să înlocuiască cele 650.000 de mașini ale administrației cu modele electrice

Preşedintele american Joe Biden a promis că va înlocui parcul auto de circa 650.000 de vehicule al guvernului cu modele electrice, în contextul în care noua administraţie vrea să se concentreze pe promovarea energiilor curate.

"Guvernul federal deţine un parc enorm de vehicule, pe care le vom înlocui cu vehicule electrice produse chiar aici, în America, de lucrători americani", a spus Biden, potrivit Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Liderul de la Casa Albă a criticat regulile actuale care permit ca guvernul american să cumpere vehicule considerate a fi produse în SUA, chiar dacă au multe componente fabricate în alte ţări.

Biden a spus că va remedia deficienţele legislative care permit ca părţi esenţiale precum motoare sau componente din oţel şi sticlă să fie produse în străinătate pentru vehicule considerate a fi fabricate în SUA.

Un proiect de 20 de miliarde de dolari

Casa Albă nu a răspuns imediat întrebărilor Reuters despre perioada în care va fi prevăzută înlocuirea actualelor vehicule. Costul schimbării întregului parc auto al administraţiei este estimat la cel puţin 20 de miliarde de dolari.

Biden a semnat luni un decret care îndeamnă guvernul federal să achiziţioneze mai multe bunuri şi servicii de la companii americane, însă ordinul executiv nu abordează şi achiziţia de vehicule electrice.

În 2019, guvernul american deţinea 645.000 de vehicule, care aveau la bord 7,24 miliarde de kilometri şi consumau 1,4 miliarde de litri de benzină şi motorină, conform General Services Administration (GSA). Guvernul american a cheltuit 4,4 miliarde de dolari cu costurile vehiculelor federale în 2019, a precizat GSA.

Din totalul vehiculelor guvernului, doar 3.215 erau modele electrice în iulie 2020, conform GSA.

Iată ce a mai făcut Biden de când a ajuns la Casa Albă:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!