Joe Biden vrea o analiză a extremismului din SUA

Joe Biden vrea o analiză a extremismului din SUA

După devastarea Capitoliului de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, Joe Biden a cerut, viner,i echipei sale să realizeze „o analiză exhaustivă a ameninţărilor” pe care le reprezintă extremismul violent la nivel intern în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISING



"Asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, şi morţile tragice şi distrugerea pe care le-a provocat au demonstrat ceea ce ştiam deja: ascensiunea extremismului violent la nivel naţional este o ameninţare la adresa securităţii naţionale gravă şi în creştere", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

"Vom confrunta această ameninţare cu resursele şi hotărârea necesare", a adăugat ea, citată de AFP.

Partizanii lui Trump voiau să asasineze oficiali, în timpul asaltului de la Capitoliu

Pentru aceasta, Biden i-a cerut şefei comunităţii de informaţii Avril Haines să înceapă "o analiză exhaustivă a ameninţărilor" pe care le reprezintă acest tip de extremişti, mulţi dintre ei de extremă dreapta, cu ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi al Departamentului pentru Securitate Naţională.

"Ne dorim o analiză bazată pe fapte pentru a putea elabora politici" care să răspundă acestei probleme, a explicat Psaki.

Biden doreşte şi revizuirea instrumentelor aflate la dispoziţia guvernului pentru a combate extremismul intern şi a cerut un studiu în acest sens de la Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), organism însărcinat cu coordonarea politicii internaţionale şi de securitate a SUA.

Psaki nu a precizat când se vor încheia aceste analize şi când va anunţa administraţia Biden măsuri concrete.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇