Israelienii sunt obligați iar să poarte mască în interior

Israelienii sunt obligați iar să poarte mască în interior

Israelul a reintrodus obligativitatea purtării măștii în interior, din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid. Măsura intră în vigoare începând de azi de la ora 12.00.

Ministerul Sănătății recomandă, de asemenea, israelienilor să poarte mască în timpul evenimentelor publice, chiar dacă au loc în aer în aer liber, informează Haaretz.

Coordonatorul măsurilor contra pademiei din Israel, Nachman Ash, a declarat însă că nu crede că țara se va confrunta cu un al patrulea val de pandemie.

”S-a înregistrat o creștere accentuată a infecțiilor, joi au fost 227 de cazuri noi. Aproximativ 0,6 la sută dintre teste sunt pozitive, indicând o creștere a ratei infecției. Presupun că nu vom vedea un al patrulea val”, a spus el.

ADVERTISING

Întrebat de ce nu ar recomanda un alt lockdown, Ash a spus că cele de până acum „nu au reușit să încetinească rata infecției” și nu au fost eficiente în stoparea răspândirii virusului.

Joi, autoritățile din Israel au anunțat că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti cu o lună, până la 1 august.

Orașul nordic Binyamina a fost declarat „roșu” pe așa-numitul sistem semafor al Israelului, reflectând o rată relativ mare de infecție cu coronavirus.

Mai mult de cinci milioane din totalul celor 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit până acum două doze de vaccin. În total, au fost înregistrate peste 840.000 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, dintre care 6.428 de decese.

ADVERTISING

Creșterea numărului de cazuri este atribuită răspândirii variantei Delta a coronavirusului în țară, o tulpină identificată pentru prima dată în India.

Organizația Mondială a Sănătății spune că aceasta va deveni dominantă la nivel global.

Citește mai multe despre varianta Delta:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇