Nou record de cazuri de Covid în Indonezia, din cauza variantei Delta. Spitalele sunt pline

Nou record de cazuri de Covid în Indonezia, din cauza variantei Delta. Spitalele sunt pline

Indonezia a depăşit pragul de două milioane de cazuri de Covid-19, în contextul în care în această ţară din Asia de Sud-Est accelerează un nou val de contaminări, iar spitalele sunt aproape pline, alimentând temeri cu privire la o scăpare de sub control a epidemiei.

Bilanţul zilnic s-a dublat în ultimele săptămâni în arhipelag, unde s-a confirmat prezenţa variantei idiene (Delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Indonezia a înregistrat luni 14.536 de cazuri de Covid-19 - un nou ”record” faţă de cel mai mare nivel atins la sfârşitul lui ianuarie.

ADVERTISING

Aceste date sunt considerate larg subestimate, iar unii experţi au calculat că numărul cazurilor oficiale reprezentă aproximativ 10% din bilanţul real.

”Acesta este doar începutul. Iar după felul în care sunt gestionate lucrurile, am putea avea o explozie majoră, ca în India”, avertizează un epidemiolog de la Universitatea indoneziană Airlangga, Windhu Purnomo.

Noul val de contaminare este pus pe seama unor milioane de indonezieni care au călătorit în ţară, la rude, la sfârşitul Ramadanului, în pofida interzicerii acestei mari migraţii anuale.

ADVERTISING

La Jakarta şi în zonele cele mai afectate, rata ocupării spitalelor depăşeşte 75%, iar numărul înmormântărilor creşte puternic.

Însă autorităţile întâmpină dificultăţi în a impune purtarea măştii, distanţarea fizică şi în a convinge o parte a indonezienilor reticenţi să se vaccineze.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇