Varianta Delta avansează şi în Irlanda, cu 20% din noile infectări

Varianta Delta avansează şi în Irlanda, cu 20% din noile infectări
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Varianta indiană a coronavirsului (varianta Delta) este responsabilă pentru circa 20% dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în ultima săptămână în Irlanda.

Creşterea e considerată îngrijorătoare de principalul responsabil sanitar din această ţară vecină cu Marea Britanie, unde varianta Delta provoacă 99% din noile cazuri de COVID-19.

Rata infectărilor a scăzut constant în ultimele săptămâni în Irlanda, ţară unde circa două treimi dintre adulţi au fost vaccinaţi cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar o treime cu ambele doze, relatează Reuters luni, ziua în care au fost raportate 284 de noi cazuri, unul dintre cele mai mici bilanţuri din acest an.

ADVERTISING

Însă în paralel cu scăderea cazurilor noi de COVID-19 se remarcă o creştere procentuală a variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2 în rândul acestora.

În acest timp, Irlanda relaxează mai lent restricţiile antiepidemice în comparaţie cu alte state europene. De exemplu, abia de luna viitoare urmând să fie redeschise barurile şi restaurantele în spaţiile închise.

Varianta Delta e pe cale să devină dominantă în lume

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

ADVERTISING

Această variantă este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că ''întrebarea nu este 'dacă', ci 'când' " ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇