Într-un acces de furie, un chirurg de la Floreasca și-a atacat un coleg. L-a înțepat cu un instrument scos dintr-o pacientă cu hepatită

Într-un acces de furie, un chirurg de la Floreasca și-a atacat un coleg. L-a înțepat cu un instrument scos dintr-o pacientă cu hepatită

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare pentru purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electrocauterul un coleg, în timp ce efectua o operaţie. Instrumentul fusese scos din plaga unei paciente cu hepatită.

Totul s-a petrecut pe 6 martie 2020, în timpul unei operaţii care avea loc la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii.

ADVERTISING

Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale", au transmis vineri procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cum pacienta era pozitivă la virusul VHC (hepatită tip C), medicul atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medicul vizat este Sorin Păun, cazul său fiind relatat în urmă cu patru ani de Libertatea.

Incidentul a fost reclamat atunci de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi.

În timpul unei operaţii asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi "într-un acces de furie", respectiv pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan.

"Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini", a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului.

ADVERTISING

Medicul Sorin Păun este urmărit penal pentru purtare abuzivă. Infracţiunea include şi fapta de lovire infracţiune complexă, iar în cazul acesteia limitele de pedeapsă ale infracţiunii de lovire, care sunt de la trei luni la doi ani de închisoare sau amendă, se majorează cu o treime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇