Incendiu puternic cu explozii succesive, lângă Bucureşti. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în case (Video)

Incendiu puternic cu explozii succesive, lângă Bucureşti. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în case (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, lângă Bucureşti, mai exact la un depozit din localitatea Voluntari din Ilfov.

UPDATE: În jurul orei 17:00, pompierii au reuşit localizarea incendiului. În continuare se acționează cu zece autospeciale de stingere.

Incendiul se manifestă cu flacără şi degajări mari de fum, în interiorul depozitului şi în exteriorul acestuia, unde sunt paleţi cu marfă.

Pompierii intervin pentru stingerea focului, dar din interior se aud explozii succesive.

Incendiu depozit Voluntari sursa ISU București Ilfov

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, au fost trimise 20 de autospeciale de stingere şi 3 autoscări.

ADVERTISING

Sunt două corpuri de clădire, ambele pe structuri ușoare. Un corp de clădire este afectat semnificativ, iar o parte din el s-a prăbușit. “Se aud explozii, fapt ce înseamnă că sunt recipiente sub presiune în depozit. Nu știm însă cu exactitate natura materialelor existente în interior și acționăm cu prioritate, dar în mod defensiv, de la distanță, pentru că este un real pericol și pentru echipele de salvatori”, mai precizează pompierii.

Suprafaţa afectată este estimată la 5.000 de metri pătraţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Este o zonă preponderent cu spații pentru depozitare, nu sunt locuințe, însă sub influența vântului, această coloană intensă de fum se poate deplasa și către zonele locuite", a declarat purtătorul de cuvânt ISU București- Ilfov, Daniel Vasile.

Prefectul județului Ilfov spune că nu are informaţii cum că ar exista victime.

Este vorba de două depozite alăturate. “Din ce știu, nu există pericol de extindere.  Nu sunt școli și instituții publice în apropiere”, a mai adăugat prefectul, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Incendiu in Voluntari

Publicată de Petcu George pe Joi, 13 octombrie 2022

Ro Alert şi Garda de Mediu

Au primit mesaje Ro-Alert localnicii din Voluntari, dar şi bucureştenii care lucrează în zona Pipera. Autorităţile le recomandă oamenilor să rămână în interior pentru a nu inhala fum.

ADVERTISING

Comisarii de la Garda de Mediu se află la locul incendiului, pentru a evalua situaţia din punctul de vedere al protecţiei mediului.

Conform informaţiilor furnizate de ANM, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, cu viteze de cel mult 15-20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest.

”Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi. Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, a transmis sursa citată.

Fumul se vede şi din Tunari:

fum
Foto: SpotMedia.ro

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇