Incendiu puternic la un bloc din București: Fum gros din cauza că ard butoaie cu smoală (Video)

Incendiu puternic la un bloc din București: Fum gros din cauza că ard butoaie cu smoală (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seară la un bloc din nordul Capitalei.

Locuitorii din zonă au sunat la 112 după ce au văzut flăcări uriașe la ultimele etaje ale unui bloc în construcție. La scurt timp au avut loc și un fel de explozii, flăcările devenind și mai mari. ISU București Ilfov a anunțat că incendiul s-a produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în construcție, pe strada Parcului.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, este vorba de un bloc nelocuit, aflat în construcție. Arafat a spus, la Digi24, că ard materiale de construcție, inclusiv butoaie cu smoală și carton bituminat. Astfel, exploziile și flăcările mari au fost provocate pe măsură ce acestea au fost înghițite de incendiu.

ADVERTISING

Cum se ridică fum gros, Arafat a fost întrebat dacă există risc pentru populație: ”Daca își închid geamurile și dacă rămân în casă nu e niciun risc”.

Același lucru l-a spus și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a spus că vântul duce fumul pe verticală și la acest moment nu e pericol pentru locuitori, chiar dacă se simte miros greu în aer.

Nu există victime și nici risc ca flăcările să se extindă la alte clădiri. Suprafața afectată este de aproximativ 500 de metri pătrați. Au intervenit 11 autospeciale de stingere și două autoscări.

ADVERTISING

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dispus, sâmbătă seara, să se facă verificări în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului nr. 20, unde a izbucnit un incendiu la terasă. Verificările privesc modul în care au fost emise autorizațiile de construire.

Ceva rău s-a întâmplat - o explozie în nordul Bucureștiului. Aveți grijă de voi.Închideți ferestrele imediat dacă...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Sâmbătă, 11 septembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇