Incendiile forestiere extreme fac ravagii și în centrul Rusiei (Video)

Incendiile forestiere extreme fac ravagii și în centrul Rusiei (Video)

Incendii forestiere „extreme” s-au dezlănţuit miercuri în unele regiuni din centrul Rusiei, pe fondul unui val de căldură ce survine unor episoade similare în timpul cărora flăcările au devastat Siberia vara aceasta.

În regiunea Sverdlovsk din Munţii Ural, pompierii încearcă să stingă 15 incendii forestiere în urma cărora a fost emisă o alertă de „pericol extrem de incendiu”, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, informează AFP.

În imaginile distribuite pe reţelele sociale pot fi văzute flăcările care au cuprins ambele zone laterale de pe o autostradă ce leagă Ekaterinburg, principala localitate din regiune, de Perm, o altă mare aglomerare urbană.

Potrivit media locale, autorităţile au suspendat marţi circulaţia pe această autostradă.

Timelapse of massive fire in Sverdlovsk Region of Russia

În mijlocul unui cerc de foc

În Mordovia, o regiune situată în sud-estul Moscovei, aproximativ 50 de pompieri s-au trezit săptămâna aceasta în centrul unui „cerc de foc” în timp ce luptau cu un incendiu declanşat într-o rezervaţie naturală. A fost nevoie de mai multe ore ca să scape din mijlocul flăcărilor, după cum a indicat biroul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dozens of Russian firefighters escape wildfire trap

În regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova, nouă aeronave pentru stingerea flăcărilor, trimise în zonă de ministerele Situaţiilor de Urgenţă şi Apărării şi de Garda Naţională, au eliberat 129 de tone de apă în încercarea de a controla un incendiu forestier care se înainta spre Mordovia.

Circa 1.200 de pompieri au fost mobilizaţi în regiune, potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

ADVERTISING

Putin anunță investiții

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a solicitat să se "tragă învăţăminte" din incendiile care au devastat Siberia în ultimele luni, alocând aproape 300 de milioane de euro pentru protejarea pădurilor.

Siberia a fost afectată în ultimii ani de incendii majore, a căror intensitate este din ce în ce mai severă în fiecare vară, un fenomen pe care specialiştii îl atribuie schimbărilor climatice, dar şi protecţiei insuficiente a pădurilor ruseşti.

În Iacuţia, în nordul Siberiei, cea mai mare şi mai rece regiune din Rusia, incendiile forestiere au devastat deja în această vară o zonă mai mare decât suprafaţa Portugaliei, notează AFP.

În regiunile cele mai afectate, autorităţile locale au solicitat resurse suplimentare şi sprijin economic de la Moscova pentru a putea face faţă situaţiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇