Imaginile dezastrului din Europa au afectat-o profund pe Merkel. Germania e lovită de cea mai mare catastrofă naturală de la Al Doilea Război Mondial (Foto&Video)

Imaginile dezastrului din Europa au afectat-o profund pe Merkel. Germania e lovită de cea mai mare catastrofă naturală de la Al Doilea Război Mondial (Foto&Video)

Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, este ”foarte profund afectată” de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa 59 de persoane în ţara sa, potrivit celui mai recent bilanţ.

”Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză”, a afirmat Merkel, exprimându-şi ”teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare”, relatează AFP.

Ea a vorbit de ”o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare”, în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat ”sincere condoleanţe”.

Biden, Merkel hold joint press conference

President Joe Biden and German Chancellor Angela Merkel hold a joint press conference.

Publicată de Fox News pe Joi, 15 iulie 2021

Cancelarul german a promis ajutor pentru ”reconstrucţie” şi le-a dat asigurări celor afectaţi că ”nu sunt singuri”.

Floods in west Germany

WATCH: Helicopter crews rescue dozens of people stuck in flood zones in western Germany. Some 1300 people are still missing after record rain wreaked havoc in the region.

Publicată de DW News pe Joi, 15 iulie 2021

Germania este afectată de cea mai mare catastrofă naturală de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Germany floods kill at least 20 people

More than 30 people have died and dozens are missing after torrential rainfall in western Germany caused catastrophic flooding, bursting river banks and sweeping away homes.

Publicată de DW News pe Joi, 15 iulie 2021

Până în prezent au fost înregistrate 59 de decese şi unele sate din vestul ţării, devastate, erau joi izolate de lume.

inundatii-bonn1
Foto: Miodrag Soric/Deutsche Welle

Belgia, unde nouă persoane au decedat din cauza intemperiilor, a suferit de asemenea pagube semnificative, la fel ca şi Luxemburgul şi Olanda.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut cel puţin 68 de morţi şi mulţi dispăruţi în Europa, în principal în Germania, notează AFP.

Getting worse and worse. Just heard that they found several dead people in Walporzheim.

Publicată de Miodrag Soric pe Joi, 15 iulie 2021
Germania sub ape

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au lovit o serie de regiuni din Germania. Numeroşi oameni sunt daţi dispăruţi. Situaţia este dramatică şi în zona Burg a oraşului Solingen, din vestul ţării, unde s-au revărsat apele râului Wupper.

Publicată de DW Română pe Joi, 15 iulie 2021

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇