Fostul șef de la ”Apele Române”, trimis în judecată pentru o șpagă de un milion de euro

Fostul șef de la ”Apele Române”, trimis în judecată pentru o șpagă de un milion de euro

Victor Sandu, fost șef al Administrației Naționale “Apele Române”, este trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru luare de mită.

El este acuzat că a luat mită de 4,8 milioane de lei (un milion de euro). Victor Sandu se află în arest preventiv. El a fost numit la șefia Apelor Române de PSD.

În perioada 17 mai 2017 - 6 mai 2019, Victor Sandu a cerut mită de 4,8 milioane de lei în total, pentru a aloca fonduri unor contracte.

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins sume de bani și ar fi primit cu titlu de mită, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

ADVERTISING

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general și el inculpat în acest dosar”, se arată într-un comunicat DNA.

Mai exact, Victor Sandu a cerut bani pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu privind alocarea de fonduri pentru niște contracte. Contractele aveau ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Conform DNA, este vorba despre:

  • “Amenajare râul Valea lui Vasile, județul Bihor”,
  • “Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în bazinul hidrografic Crișul Negru, județul Bihor”,
  • “Amenajare râul Crișul Repede, județul Bihor ”.
ADVERTISING

Cum erau justificați banii

Pentru banii primiți erau emise facturi fiscale de cele două firme controlate de apropiatul lui Victor Sandu. Acestea reprezentau contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Victor Sandu a fost reținut la începutul lunii august.

Citește și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇