Fostul director general de la ”Apele Române”, reţinut pentru o mită de 1 milion de euro

Fostul director general de la ”Apele Române”, reţinut pentru o mită de 1 milion de euro

DNA a anunţat, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostului director general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române” Victor Sandu, acuzat că ar fi primit peste 4,8 milioane de lei pentru alocarea de fonduri necesare executării unor contracte.

În dosar a fost reţinut şi un om de afaceri acuzat de dare de mită.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Procurorii DNA Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, faţă de două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru infracţiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

Acuzațiile DNA

”În calitate de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”,  în perioada 17 mai  – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională “Apele Române”.

Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general”, a transmis, marţi, DNA.

Concret, banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de Victor Sandu în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor.

Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul lui, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii  care în realitate nu au fost executate.

Citește și:

Un fost director de la Apele Române a fost trimis în judecată pentru o șpagă de 100.000 de lei

Un fost consilier de la Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru o spagă de 1,3 milioane lei, pe care a recunoscut-o


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖