Fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii, arestat preventiv pentru delapidare

Fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii, arestat preventiv pentru delapidare

Un fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) a fost arestat preventiv pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, fiind acuzat că şi-a însuşit fără drept aproximativ 180.000 de dolari.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta a fost reţinut vineri şi arestat preventiv sâmbătă. El şi-ar fi însuşit fără drept, pe 27 noiembrie 2018, suma de 179.470 USD din fondurile DGIA, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri.

ADVERTISING

"La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

  • delapidare, prevăzută de art. 295 alin. (1) din Codul penal;
  • fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. (1) şi (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
  • fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
  • uz de fals, prevăzută de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal", precizează sursa citată.
ADVERTISING

Sesizarea Parchetului Militar a fost făcută de către conducerea DGIA.

Judecătorul militar de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii Militare de Apel a admis, sâmbătă, propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile, se mai arată în comunicatul PÎCCJ. 

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇