Femei și copii din Ucraina au protestat la Constanța. Au adus păpuși cu scutece însângerate și i-au transmis un mesaj lui Putin (Video)

Femei și copii din Ucraina au protestat la Constanța. Au adus păpuși cu scutece însângerate și i-au transmis un mesaj lui Putin (Video)

Aproximativ 200 de femei şi copii din Ucraina au protestat, sâmbătă, la Constanţa, faţă de războiul din ţara lor.

Purtând însemnele naţionale ale Ucrainei, s-au adunat în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanţa.

Femeile, multe dintre ele însoţite de copii, au adus cu ele păpuşi care poartă scutece vopsite cu roşu, care simbolizează copiii care au fost ucişi în război.  

Oamenii aveau pancarte pe care scria: “Russian war crimes = Genocide of Ukrainians”, “Stop War” “Stop Killing Our Children”, “P*tin is bloody monster”, “Ukrainian Mothers for Peace”, “I have just been born but I already hate”, “Never Forget Bucha”, “Mom, I See War”, “Stop Genocide”, “Russian soldier don’t kill me”, “Russia kills one ukrainian child every six hours”.

ADVERTISING

Una dintre femeile prezente la protest, Nadia, din Odesa, a declarat jurnaliştilor, că a decis să plece din Ucraina după ce au început bombardamentele.

“Când a început războiul, în 24 februarie, şi au început să cadă bombe în oraşul nostru, am mers în adăpostul subteran. Eram înspăimântaţi. Şi mie şi copiilor ne era frică, iar atunci când auzeam un zgomot ştiam că trebuie să mergem să ne adăpostim. Am înţeles că trebuie să facem ceva, că trebuie să mergem undeva unde să fim în siguranţă.

Am decis să plecăm noaptea. Am pus copiii în maşină şi am plecat. Nu ştiam unde să mergem, unde o să dormim şi am ajuns în România unde, mulţumită românilor şi ajutorului lor, suntem în siguranţă. Avem ce ne trebuie şi stăm aici”, a povestit Nadia.

ADVERTISING

Ea doreşte să se termine războiul şi să se întoarcă în Ucraina.

“Sperăm să ne putem întoarce acasă. Aşteptăm în fiecare minut să se termine, dar au trecut deja multe zile din acest razboi şi noi suntem aici. Mă rog pentru copiii care au rămas acolo şi stau în adăposturi, sunt copii în Mariupol care stau de mai mult de o lună în adăposturi, nu au apă, mâncare, nimic.

La fel şi în alte regiuni, pompele de apă au fost distruse şi nu au apă. Ne rugăm să înceteze războiul, să nu mai împuşte copii. Pentru ce acest razboi, de ce ucid copii?”, a afirmat femeia din Ucraina.

Miting de protest *Mamele Ucrainei* în fața Consulatului General al Federației Ruse din Constanța împotriva agresiunii armatei ruse asupra civililor din Ucraina!Mitingul va fi urmat de un marș pe traseul Consulatul rus - Bd. Ferdinand - Bd Tomis - Str. Traian - Str. Mihai Viteazu - Consulatul rus.

Publicată de Constanta INFO pe Sâmbătă, 16 aprilie 2022

Ea i-a transmis un mesaj preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

ADVERTISING

“Aş vrea să îl rog să plece din ţara noastră. Nu avem nevoie de ruşi, avem cultura noastră, limba noastră, naţiunea şi libertatea noastra, nu avem nevoie de ei. Plecaţi, vă rog, paşnic din ţara noastră. Înţelegem că şi de partea cealaltă sunt soldaţi ruşi care mor, sunt familii care nu îşi vor mai vedea taţii şi copiii. De asta îl rugăm pe Vladimir Putin să plece paşnic din ţara noastră şi să salveze soldaţii ruşi şi pe cei ucraineni şi mai ales să salveze copiii ucraineni”, a mai afirmat Nadia.

O altă femeie, Cristina, a povestit că a venit în Constanţa împreună cu fetiţa ei în vârstă de 8 ani, care era foarte speriată de bombe.

“Sunt aici cu fiica mea de opt ani, care plângea şi mă ruga să plecăm din Ucraina, era foarte speriată. Conduceam spre Constanţa, se arunca cu bombe, eram foarte speriată.

Eram foarte înspăimântate, nu ştiam ce să luam cu noi. Am luat o pereche de încălţăminte de iarnă, dar aici în Constanţa ne-au dat casă, ne-au dat speranţă şi sper că în curând ne vom întoarce acasă. Indiferent ce va fi am decis că o să ne întoarcem şi sperăm că o să fim în siguranţă”, a afirmat Cristina.

Și ea a cerut soldaţilor ruşi să nu mai omoare copii.

🇺🇦 Constanța: Mamele din Ucraina protestează astăzi față de agresiunea militară rusă. Află poveștile emoționante ale femeilor care au fost nevoite fugă din calea războiului 👇https://observatorconstanta.ro/2022/04/16/constanta-protest-al-mamelor-din-ucraina-fata-de-agresiunea-rusa/

Publicată de Observator Constanța pe Sâmbătă, 16 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇