E dezastru în Italia. Orașe întregi sub ape, după inundații devastatoare (Foto&Video)

E dezastru în Italia. Orașe întregi sub ape, după inundații devastatoare (Foto&Video)

Inundaţii devastatoare s-au abătut asupra regiunii italiene Emilia-Romagna, au anunţat miercuri autorităţile, avertizând că situaţia s-ar putea înrăutăţi.

Bilanțul deceselor este dramatic: 9 oameni au murit până acum şi mulţi sunt daţi dispăruţi.

Zeci de mii de localnici au fost evacuați din cauza râurilor care au ieșit din matcă.

''Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore'', a declarat pentru canalul de ştiri SkyTG24 adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione. ''Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată''.

image-66
Foto: Facebook/Rete Meteo Amatori

Oficialul a spus că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a putut oferi numărul exact al acestora, informează Reuters.

ADVERTISING

La Forlì, primarul a anunțat "cea mai gravă situație de până acum". Școlile au fost închise și miercuri, 17 mai, la Bologna și în celelalte municipalități afectate.

Între anulări și întârzieri, circulația trenurilor este întreruptă în multe secțiuni.

Mai multe râuri au ieşit din matcă în Romagna, partea estică a regiunii, pe malul Mării Adriatice, forţând locuitorii unor oraşe precum Cesena să se urce pe acoperişul locuinţelor, de unde pompierii i-au preluat cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice.

Oraşul Ravenna a fost, de asemenea, grav afectat.

Tutto questo succede a causa dei #cambiamenticlimatici.#allertameteo #emiliaromagna #emergenzaclimatica #crisiclimatica

Publicată de Pagina Ambientale - Reggio Emilia pe Marţi, 16 mai 2023

''A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna'', a declarat pentru postul public de radio RAI primarul Ravenna, Michele de Pascale, care a mai precizat că 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.

''Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite'', a mai spus el.

Questa è crisi climatica

⚠️ Siamo in piena #crisiclimatica«Nel momento in cui scrivo, Cesena è alluvionata, le strade Castrocaro e Meldola sono allagate, centinaia di strane sono state interrotte da frane e alberi caduti.»Restate a casa: questo il messaggio delle amministrazioni.Quella stessa Romagna dove aumentano la cementificazione selvaggia, le auto per strada, i parcheggi, i megastore, ora soffre e si dispera perché il suolo arido da mesi non riesce a contenere queste quantità di pioggia.Fino a ieri c'era chi sperava di poterla ignorare o negare perché accadeva dalla parte opposta del pianeta. Ora è arrivata qui: benvenuta crisi climatica.#emiliaromagna #fridaysforfuture

Publicată de Fridays For Future Italia pe Marţi, 16 mai 2023

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat ''întreaga solidaritate cu populaţia afectată'' şi a scris pe Twitter că Guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă.

image-67
Foto: Facebook/Rete Meteo Amatori

Între timp, continuă să plouă, iar prognoza nu aduce veşti bune: pentru miercuri a fost emisă o nouă alertă meteo roșie pentru o mare parte din regiunea Emilia-Romagna, scrie Corriere di Bologna, citat de Mediafax.

Dezastrele asociate unor fenomene meteo s-au înmulţit în Italia. Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă care a uscat solul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇