După ce Putin a anunțat ”purificarea” Rusiei, Duma vrea să legifereze închisoare pe viață pentru ”trădători”

După ce Putin a anunțat ”purificarea” Rusiei, Duma vrea să legifereze închisoare pe viață pentru ”trădători”

Duma de stat din Rusia are în plan să modifice Codul Penal din nou, de data aceasta pentru a înăspri pedeapsa pentru trădare.

La acest moment, cei condamnați pentru trădare pot primi între 12 și 20 de ani de închisoare. Însă, potrivit Nexta, acum se dorește ca pedeapsa să fie închisoare pe viață.

Discuții pe acest subiect au mai fost și înainte în Rusia, însă de data aceasta vin după o zi foarte agitată la Moscova. Joi, trei surse independente au transmis că generalul rus Roman Gavrilov ar fi fost reținut de FSB și ulterior plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISING

El este adjunctul șefului Rosgvardia, Garda Națională a Rusiei, care a suferit pierderi uriașe în Ucraina.

Gavrilov mai lucrase anterior în FSO, serviciul de securitate al lui Putin, a informat jurnalistul Christo Grozev, directorul executiv al portalului de investigații Bellingcat.

Putin era în relații foarte bune cu Rosgvardia și cu șeful acestui corp de armată pentru operațiuni interne, generalul Viktor Zolotov, până la eșecurile înregistrate în Ucraina. De asemenea, cecenii lui Kadîrov operează ca parte a Rosgvardia, potrivit lui Anders Åslund, expert în Rusia, Ucraina și estul Europei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În timp ce apăreau informații despre Gavrilov, s-a observat că opt avioane de pasageri ale Escadrilei Speciale de Aviație a Rusiei s-au ridicat simultan de la sol. Informațiile obținute arătau că aeronavele ar fi fost trimise pentru a aduce mai multe persoane la Moscova, din mai multe zone ale Rusiei, inclusiv din Novosibirsk, cel mai mare oraș din Siberia.

Mai devreme, avionul care îl ducea pe ministrul Serghei Lavrov la Beijing s-a întors de la jumătatea drumului, a făcut escală la Novosibirsk, apoi s-a întors la Moscova.

ADVERTISING

Putin declarase miercuri, și joi Kremlinul i-a întărit afirmațiile, că războiul din Ucraina dezvăluie cine sunt „trădătorii” în Rusia şi permite o „purificare” a ţării, revenind asupra unor afirmaţii foarte dure făcute cu o zi în urmă de preşedintele Vladimir Putin.

”Orice popor, și în special poporul rus, este în stare să distingă adevărații patrioți de scursuri și de trădători și să-i scuipe pe aceștia din urmă ca pe o muscă ce a aterizat din greșeală în gura lui.

Sunt convins că această purificare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara noastră, solidaritatea noastră, coeziunea noastră și capacitatea de a face față oricărei provocări”, a spus Putin miercuri.

Război în Ucraina. Ziua 23 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇