Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală. Una a murit

Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală. Una a murit

Două fete au fost lovite de o maşină de poliţie, joi, pe strada Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. Martorii spun că în zonă este o trecere de pietoni prost semnalizată.

Una dintre fete (13 ani) a murit în urma rănilor suferite, transmite ISU Bucureşti.

A doua fetiţă de 11 ani a fost dusă la spitalul Grigore Alexandrescu şi este în stare stabilă, având un picior rupt.

Poliţistul era singur în maşină

Maşina de poliţie aparţine Secţiei 5, iar şoferul a fost testat şi nu consumase alcool sau droguri.

ADVERTISING

Este vorba despre un agent de poliţie angajat în 2017, care se afla singur în maşină, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Bucureşti.

Aceasta a refuzat să spună în ce misiune se afla poliţistul, dacă avea semnalele sonore pornite şi dacă era vorba despre vreo urgenţă:

“Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase, acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În misiune, luminile şi semnalul sonor sunt obligatorii

Surse din sistem au declarat pentru SpotMedia.ro Poliţia Capitalei nu are un sistem GPS de verificare a maşinilor, ca să ştie unde umblă şi cu ce viteză se deplasează. Regulile spun că poliţiştii sunt obligaţi să aibă pornite şi semnalele sonore, nu numai cele luminoase, dacă se află în misiune urgentă. Iar în acest caz se pare că erau pornite doar luminile, nu şi sirena.

"Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

ADVERTISING

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier", se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

Foto: Antena3

Martorii spun că ambele fete se aflau pe trecerea de pietoni, iar maşina de poliţie avea semnalele luminoase, dar nu şi pe cele sonore pornite.

Mai multe persoane aflate la faţa locului ar fi sărit la bătaie asupra poliţistului, aşa că a fost nevoie să intervină forţele speciale.

"Am văzut, le-a lovit în plin. O fetiţă cu piciorul rupt, care a rămas pe trecere, şi alta care a fost aruncată 30 de metri. A început lumea să ţipe pentru că ambulanţa a venit greu. A venit o singură ambulanţă, apoi s-a sunat şi a venit şi o altă ambulanţă", a relatat un martor pentru Antena3.

În plus, pe şosea nu există deloc urme de frânare, iar maşina este destul de avariată, aşa cum se vede în imaginea de mai sus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇