Doi copii, loviți de o mașină în parcarea unui parc din București. Unul dintre ei a murit. Șoferul este minor UPDATE A fost arestat

Doi copii, loviți de o mașină în parcarea unui parc din București. Unul dintre ei a murit. Șoferul este minor <span style="color:#990000;">UPDATE</span> A fost arestat

Doi copii, frate și soră, au fost loviți de o mașină în parcarea exterioară a unui parc din București. Unul dintre copii a murit, celălalt a fost transportat la spital, în stare gravă. Șoferul a fugit de la locul accidentului.

La câteva ore de la accident, șoferul a fost prins. Este vorba de un tânăr de 17 ani, fără permis. El a fost testat negativ la alcool și droguri și reținut pentru 24 de ore.

UPDATE: Ulterior, instanța a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cumplitul accident s-a petrecut duminică seara, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Cei doi copii, un băiat de 9 ani și o fetiță de 7, ieșiseră din parc și mergeau pe trotinete lângă mama lor, în drum spre casă. Ei au fost loviți în plin de o mașină care a apărut brusc și a mai lovit alte patru mașini în parcare.

ADVERTISING

„Astăzi, 28 iulie a.c., în jurul orei 19:30, prin apel 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe Şos. Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, în care a fost implicat un autovehicul şi doi pietoni.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, a transmis, duminică seară, Brigada Rutieră a Capitalei.

Martorii spun că șoferul a abandonat mașina la locul accidentului și că în mașină se mai afla un pasager, care a fugit și el. Ar fi vorba de un tânăr de 19 ani care împrumutase mașina.

ADVERTISING

Băiatul de 9 ani a murit, iar fetița de 7 ani a fost transportată la spital. Potrivit unor surse, starea fetiței era gravă când a ajuns la spital, iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze un picior și să îl reconstruiască parțial într-o operație de circa nouă ore .

Poliția informează că „s-a intervenit pentru aplicarea manevrelor de resuscitare asupra unuia dintre pietoni, copil în vârstă de 9 ani, însă din nefericire medicii au constatat decesul acestuia. A doua victimă, un copil în vârstă de 7 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”.

ADVERTISING

Șoferul a fost prins la câteva ore de la producerea accidentului. Este un tânăr de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a informat, luni dimineața, Brigada Rutieră.

El a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ulterior, pe numele tânărului de 17 ani a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, Poliţia Capitalei a reţinut şi un tânăr de 19 ani care l-a lăsat pe șoferul minor să conducă şi care era pasager în momentul producerii accidentului. Acesta este acuzat că a dat maşina unei persoane despre ştia că nu are permis de conducere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇