Olanda intră din nou în lockdown, din cauza Omicron. Rutte: Este inevitabil

Olanda intră din nou în lockdown, din cauza Omicron. Rutte: Este inevitabil

Olanda va intra din nou într-un lockdown strict până cel puțin la jumătatea lunii ianuarie, ca urmare a răspândirii rapide a tulpinii Omicron. Noile restricții au fost anunțate sâmbătă seara de premierul Mark Rutte și vor intra în vigoare de duminică.

Magazinele care nu sunt esențiale, sălile de sport, saloanele de cosmetică și alte instituții publice vor fi închise începând de duminică până cel puțin la jumătatea lunii ianuarie, informează BBC. De asemenea, numărul musafirilor în fiecare gospodărie este limitat la doi, iar pe timpul sărbătorilor de iarnă, la patru.

ADVERTISING

Premierul Mark Rutte a spus că astfel de măsuri erau inevitabile. „Olanda se închide din nou. Este inevitabil, pentru că valul 5 vine spre noi cu varianta Omicron”, a spus Rutte la conferința de presă de după o ședință de urgență cu membrii guvernului și experți medicali.

Mai multe țări europene decid noi restricții din cauza evoluției rapide a tulpinii Omicron, însă Olanda a adoptat cele mai dure restricții de până acum.

Olanda încearcă astfel să preîntâmpine un nou val de infectări cu noua variantă a coronavirusului, Omicron.

ADVERTISING

Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă.

Spitalele din Olanda sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi de locuri în saloane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇