Cum a ajuns o femeie de serviciu din Rusia primar peste noapte

O femeie de serviciu din Rusia a devenit primar peste noapte, după ce s-a înscris în cursa electorală doar ca să-l ajute pe acum fostul primar.

Marina Udgodskaya a fost femeie de serviciu timp de patru ani, chiar în birourile administrației locale din localitatea Povalikhino.

Ea are 35 de ani și acum se pregătește să ocupe fotoliul de primar al localității, scrie BBC.

Culmea e că femeia s-a înscris în lupta pentru primărie doar ca să îl ajute pe acum fostul primar Nikolai Loktev.

Nikolai Loktev era singurul înscris în scrutinul local, iar pentru ca alegerile să aibă loc era nevoie să aibă cel puțin un contracandidat. Astfel, el a rugat-o pe femeia de serviciu să se înscrie și ea la alegerile locale, doar ca acestea să poată avea loc.

ADVERTISING

Surpriza mare a fost însă când s-au aflat rezultatele scrutinului - Marina Udgodskaya a câștigat ea Primăria Povalikhino. Femeia a primit 62% dintre sufragii, în timp ce șeful ei a obținut doar 34%.

"Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota pe Marina și că el va rămâne la putere. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya", a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale de la Povalikhino.

Udgodskaya va fi învestită în funcție în această săptămână.

ADVERTISING

Fostul edil spune acum că el a făcut tot ce este necesar pentru comunitate: ”Nu există probleme în localitate”, punctează acesta.

Unele voci sugerează că rezultatul a fost, de fapt, un protest față de partidul Rusia Unită din care face parte Loktev, care a scăzut în sondaje în toată țara. 

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇