Controlorii de trafic aerian din SUA au interceptat un mesaj de ameninţare: Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat

Controlorii de trafic aerian din SUA au interceptat un mesaj de ameninţare: Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat

Controlorii de trafic de la New York au primit o ameninţare referitoare la un atac de răzbunare a generalului iranian Qassem Soleimani, cu un avion kamikaze vizând Capitoliul.

Miercuri congresmenii se reunesc pentru a certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie 2020, relatează CBS News.

Proteste la Washington, înainte de ultimul pas pentru victoria lui Joe Biden: Trump va susține un discurs

”Intrăm cu un avion în Capitoliu miercuri. (Generalul iranian Qassem) Soleimani va fi răzbunat”, se arată în acest mesaj vocal, receptat luni de controlori de trafic aerian de la New York.

ADVERTISING

În acest mesaj de ameninţare este invocată o răzbunare a generalului iranian Qassem Soleimani, asasinat în urmă cu un an, într-un atac cu dronă, la Bagdad, la ordinul preşedintelui Donald Trump.

Ameninţarea este proferată la comemorarea unui an de la asasinarea generalului, pe care iranienii au promis să o răzbune.

Investigator ONU: Atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani a încălcat legislaţia internaţională

Momentan, nu se știe cine a trimis mesajul de ameninţare.

Nu e considerată amenințare credibilă

Administrația Trump nu consideră această ameninţare credibilă, însă transmisia este anchetată drept o încălcare a frecvenţelor radio ale aviaţiei, scrie CBS News.

ADVERTISING

Pentagonul şi alte agenţii au fost informate marţi cu privire la această înregistrare vocală, conform unor surse.

Ameninţarea vizează în mod expres Capitoliul în ziua certificării voturilor Colegiului Electoral, potrivit acestor surse.

Pătrunderea în frecvenţele aviaţiei este îngrijorătoare, deoarece poate afecta instrucţiunile pe care le primesc piloţii cu privire la felul şi locul în care pilotează, subliniază experţi.

Autorităţile au cerut marţi controlorilor de trafic să semnaleze ”imediat” orice ameninţare sau orice deviere de la o traiectorie de zbor a unui avion.

ADVERTISING

Contactată de CBS News, poliţia federală (FBI) nu a comentat aceste informaţii, însă a subliniat că ”ia în serios toate ameninţările cu violenţă ce vizează publicul”.

Administraţia Federală a Aviaţiei americane (FAA) a anunţat că se află în contact cu autorităţile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇