Comisia Europeană face propria analiză în cazul ursului ucis în România de prinţul de Liechtenstein

Comisia Europeană face propria analiză în cazul ursului ucis în România de prinţul de Liechtenstein

Comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius, a anunţat luni că ”analizează” informaţiile provenite de la mai multe ONG-uri în legătură cu ursul împuşcat în România de către prinţul de Liechtenstein.

Organizaţii ecologiste au afirmat săptămâna trecută că prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a vizitat România în luna martie şi a împuşcat mortal un urs brun în vârstă de 17 ani, botezat Arthur, într-o rezervaţie naturală, sub pretextul deţinerii unui permis special de vânare a unui alt urs.

ADVERTISING

''Serviciile mele analizează acum detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent'', a declarat luni comisarul european Virginijus Sinkevicius în comisia pentru mediu a Parlamentului European, citat de politico.eu.

''Am încredere că autorităţile române anchetează acest incident în mod foarte detaliat'', a adăugat el, răspunzând unei întrebări adresate de eurodeputatul Nicolae Ştefănuţă, membru al grupului Renew Europe.

Prințul neagă că l-a omorât pe Arthur

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, un medic part-time care trăieşte într-un castel din Austria, a dat vineri publicităţii o declaraţie în care nega că l-ar fi împuşcat pe ursul brun Arthur.

ADVERTISING

El susținea că a doborât un alt ''animal-problemă'', pentru a cărui lichidare autorităţile române ar fi dat aprobare şi care se afla la 250 de metri de case locuite. De asemenea, prinţul a afirmat că îşi oferă sprijinul deplin pentru anchetă, adăugând că de la apariţia ştirii au existat ''informaţii false şi agitaţie'', potrivit media austriece.

Organizaţia Agent Green şi VGT au condamnat, săptămâna trecută, uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie, la Ojdula (judeţul Covasna), pentru a-l împuşca.

ADVERTISING

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar penal în care se investighează in rem fapte de abuz în serviciu în cazul uciderii ursului Arthur.

Iată mai multe detalii despre acest caz:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇