Uciderea ursului Arthur: DNA a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu

Uciderea ursului Arthur: DNA a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar penal în care se investighează „in rem” fapte de abuz în serviciu în cazul uciderii ursului Arthur.

Potrivit unui răspuns al DNA transmis Agerpres, procurorii efectuează acte de cercetare pentru suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în contextul uciderii, în luna martie, a unui exemplar din specia urs brun, din aria protejată Oituz – Ojdula.

ADVERTISING

"Urmărirea penală se face doar cu privire la faptă (in rem).

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva vreunei persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe pentru a se stabili dacă fapta intră sau nu intră sub incidenţă penală", menţionează procurorii anticorupţie.

Organizaţia Agent Green şi VGT au condamnat săptămâna trecută uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie, la Ojdula (judeţul Covasna), pentru a-l împuşca.

ADVERTISING

Iată mai multe detalii despre acest caz:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇