Cine este bărbatul deghizat în bizon care a prezidat pentru scurt timp Senatul SUA (Foto&Video)

Cine este bărbatul deghizat în bizon care a prezidat pentru scurt timp Senatul SUA (Foto&Video)

Au fost doar câteva secunde, însă scena s-a transformat în simbol al asaltului violent asupra Capitoliului din Washington comis miercuri de simpatizanţi ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Un bărbat deghizat în bizon, cu o căciulă de blană, cu coarne, şi aflat la bustul gol a prezidat pentru scurt timp Senatul SUA, cu pumnul ridicat, în plin haos, comentează EFE.

Protagonistul acestei scene rocamboleşti este Jake Angeli, membru al QAnon, mişcare conspiraţionistă, care se prezintă sub numele de ''Yellowstone Wolf'' (Lupul din Yellowstone) pe canalul său de YouTube, unde susţine existenţa unei presupuse reţele de pornografie infantilă şi de trafic sexual cu minori condusă de democraţi.

Ultimele zile de haos ale lui Donald Trump

Prezenţa sa la Capitoliu a devenit virală pe reţelele sociale şi a atras atenţia a mii de persoane, care s-au întrebat de unde a apărut acest personaj care a fost intervievat de EFE în noiembrie 2020.

ADVERTISING

Imaginea a avut un efect atât de mare încât mai multe publicaţii naţionale şi internaţionale s-au referit la Angeli ca la unul dintre liderii care au luat parte la asaltul asupra Congresului american.

Cine este Angeli

Născut în Phoenix (statul american Arizona), Angeli, în vârstă de 27 de ani - potrivit EFE, 32 de ani - potrivit mai multor publicaţii americane, a discutat cu EFE în zilele care au urmat alegerilor prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie 2020, în faţa centrului de votare şi numărare a voturilor din comitatul Maricopa, din acest stat.

''Yellowstone Wolf'' s-a autodescris drept ''un ales'' trimis de QAnon, grup format pe forumurile de Internet şi care a fost etichetat de FBI drept o potenţială ameninţare teroristă internă.

Cristian Pârvulescu, despre protestele din SUA: O manifestare fascistă de lovitură de stat

ADVERTISING

Departe de a vorbi despre violenţe şi cu un zâmbet care se întindea de la o ureche la alta, Angeli a explicat că datoria lui este ''să informeze'' comunitatea despre diferitele scandaluri pe care le-ar băga sub preş Partidul Democrat, precum tratamentul aplicat persoanelor, amestecul în administraţia americană sau frauda electorală împotriva lui Trump.

El trumpista con cuernos en el Capitolio

S-a remarcat tot la un protest

Deşi mai fusese văzut la alte mitinguri în favoarea preşedintelui republican în exerciţiu, zilele de protest din faţa centrului de votare din Maricopa au reprezentat prima sa mare apariţie publică, în care a reuşit să atragă atenţia celor mai importante mijloace de informare în masă din SUA.

În acest context, Angeli a susţinut că intenţia sa era ''să apere voturile lui Trump în Arizona'', aşa cum au făcut alţi mari lideri istorici.

ADVERTISING

Congresul SUA a respins tentativa lui Trump de a contesta rezultatul alegerilor în Arizona. Nici măcar unii republicani nu l-au mai sprijinit pe preşedintele care nu se dă dus

''Încercăm să contrazicem discursul global conform căruia Biden a câştigat prin intermediul nesupunerii civile, aşa cum au făcut-o Gandhi, Iisus sau Martin Luther King'', a declarat el atunci, având pictat pe chip drapelul SUA.

Mesajul său în direct a prins în rândul susţinătorilor lui Trump prezenţi la protestele din Arizona. Astfel, Angeli s-a transformat într-unul dintre oratorii principali ai fiecărui eveniment care a avut loc în Phoenix în acea săptămână, fie în faţa centrului de votare din Maricopa, fie în faţa primăriei, fie în faţa Capitoliului statal.

Dungaciu: Pe ecranul mare al lumii, se vede o Americă şubrezită în raport cu sarcinile pe care le va avea

QAnon Shaman - Jake Angeli - Interview - ORF

Un apărător al voturilor lui Trump

Aceste expuneri repetate l-au transformat într-unul din protagoniştii ''apărării voturilor'' lui Trump, pe acelaşi nivel cu crainicul de radio ultraconservator Alex Jones.

În mai puţin de două luni, Angeli a ajuns din grădinile Capitoliului din Arizona pe cunoscuta esplanadă de pe Capitoliul din Washington D.C., unde a susţinut şi acolo câteva discursuri înainte de asaltul violent de miercuri.

După ce a intrat în clădirea federală şi a reuşit să ajungă în Senat împreună cu tovarăşii săi, ''Yellowstone Wolf'' a prezidat pentru scurt timp camera superioară a Congresului american, imortalizat într-o imagine care va intra în istorie.

jake-angeli
Foto: Captură YouTube

Citeşte mai multe informaţii despre evenimentele incredibile din capitala SUA:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇