Cine e omul care la o zi după condamnarea lui Trump i-a donat 50 de milioane de dolari

Cine e omul care la o zi după condamnarea lui Trump i-a donat 50 de milioane de dolari

Campania prezidențială a lui Donald Trump a primit un impuls de 50 de milioane de dolari de la miliardarul conservator Timothy Mellon.

Fondul Super-Pac numit „MAGA Inc” a dezvăluit Comisiei Electorale Federale că a primit peste 68 de milioane de dolari de la donatori luna trecută, relatează BBC.

Super-Pacurile sunt comitete de acțiune politică independente, care pot strânge sume nelimitate de bani pentru a sprijini un candidat.

Reuters scrie că Mellon, moștenitor al unei familii de bancheri din Pittsburgh, a dat 50 de milioane de dolari. Alți 10 milioane de dolari au venit de la miliardarii Liz și Dick Uihlein.

ADVERTISING

Presa americană transmite că Timothy Mellon a trimis donația fix a doua zi după ce Trump a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare în procesul fiscal de la New York.

Mellon este şi cel mai mare donator al candidatului independent la președinție Robert F Kennedy Jr, oferind cel puțin 20 de milioane de dolari.

Timothy Mellon, care locuiește în Wyoming și se lasă rar fotografiat, este un pilot amator care a investit și a condus companii legate de transporturi.

ADVERTISING

Născut în 1942, a fost președintele și proprietarul majoritar al Pan Am Systems, un holding de transport cu sediul în Portsmouth, New Hampshire, până în 2022.

Forbes estimează că familia Mellon are o avere de aproximativ 14,1 miliarde de dolari.

Reuters adaugă că miliardarul Mike Bloomberg a donat aproape 20 de milioane de dolari pentru Super-Pacurile care îl susțin pe actualul preşedinte Joe Biden.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇