Charles, Kate și William vor fi scoși din acțiune, e rândul reginei Camilla să iasă în față

Charles, Kate și William vor fi scoși din acțiune, e rândul reginei Camilla să iasă în față

Cu regele Charles și Kate Middleton internați în spital și cu prințul William ocupat să aibă grijă de soție, copii și de tatăl său, va fi rândul reginei Camilla să conducă familia regală britanică în următoarea perioadă.

Doi dintre cei mai importanți membri ai monarhiei britanice vor fi indisponibili o lungă bucată de vreme. Regele Charles va fi supus unei operații la prostată săptămâna viitoare, iar nora sa, prințesa Catherine, va rămâne în spital după intervenția chirurgicală reușită la abdomen. În această perioadă, William va renunța la îndatoririle sale regale pentru a se dedica sprijinirii soției, copiilor și tatălui său.

Anunțul despre suveranul în vârstă de 75 de ani a fost făcut miercuri, în timp ce acesta se pregătea la reședința sa rurală din Scoția, Dumfries House, pentru o serie de evenimente programate săptămâna viitoare, a dezvăluit o sursă din cadrul casei regale.

ADVERTISING

Evenimentele au fost amânate, se pare, la recomandarea medicului personal al regelui. Potrivit sursei, Palatul Buckingham a dorit ca oaspeții - printre care demnitari străini și membri ai guvernului - să nu se mai deplaseze, de aceea a transmis anunțul scurt despre intervenția pe care o va suporta Charles.

De ce a ținut Charles să fie făcut public diagnosticul

În general, Palatul nu oferă detalii despre afecțiunile de sănătate ale familiei Windsor, întrucât consilierii cred că familia are același drept la confidențialitatea pacientului ca toți ceilalți cetățeni, notează CNN. Iar când aceștia se internează sau se externează din spital, casa regală are datoria să anunțe opinia publică.

De data aceasta, însă, Palatul Buckingham a subliniat în comunicat că afecțiunea lui Charles, prostata mărită, este una obișnuită cu care mii de bărbați se confruntă în fiecare an. În plus, o sursă regală a spus pentru postul TV american că suveranul a dorit să facă public diagnosticul pentru a-i încuraja pe bărbați să-și facă analizele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mulți s-au întrebat, pe bună dreptate, ce se va întâmpla în absența regelui, cât timp acesta se va afla în spital. O sursă regală a spus că nu se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie nevoie de vreun consilier de stat - membrii casei regale care îl pot înlocui pe Charles. Prinții William, Harry, Andrew și Edward, precum și prințesa Anne, pot prelua îndatoririle lui Charles în absența sa.

Vestea că regele Charles va fi supus unei operații a survenit la doar 90 de minute după ce Palatul Kensington a anunțat că prințesa Catherine a suportat o intervenție chirurgicală.

Informația despre Kate a venit ca un șoc, însă surse regale au precizat că operația abdominală nu a fost legată de cancer.

Kate va lipsi mai mult, iar William se va ocupa de copii

Deși Charles doar își va amâna participarea la unele evenimente în scurta perioadă de refacere, prințesa în vârstă de 42 de ani va rămâne indisponibilă pentru o perioadă mult mai mare de timp. Ea va rămâne în spital timp de zece până la 14 zile, înainte de a-şi continua recuperarea acasă.

ADVERTISING

"Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puţin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paşte" (31 martie - n.red.), a transmis Palatul Kensington.

Prințesa a fost destul de activă în luna decembrie, însă după sărbători nu a mai avut apariții publice. Cum copiii ei, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis reîncep școala săptămâna viitoare, ar fi fost doar o chestiune de timp până când opinia publică ar fi observat absența ei, astfel că Palatul Kensington a făcut anunțul acum.

Se știe că prințesa este foarte implicată în creșterea copiilor săi, iar programul său oficial, care anul trecut a inclus peste 120 de evenimente, a fost organizat în funcție de cel de acasă. Prințul William va trebui să se ocupe de creșterea copiilor în timp ce Kate se va recupera, a spus o sursă. Acest lucru înseamnă că el nu-și va asuma nicio îndatorire oficială până când soția lui va părăsi spitalul.

Când cei doi și-au întemeiat o familie, și-au dorit să aibă copii care să se bucure de o viață cât mai normală posibil. Ei nu au personal și nici bone și preferă să-și ducă și să-și ia singuri copiii la și de la școală. Asta nu înseamnă că nu beneficiază de ajutor - părinții lui Kate locuiesc aproape și în plus cuplul se poate baza oricând pe personalul de la Castelul Windsor, dar ei preferă să se descurce pe cont propriu.

Cuplul și-a anulat, totodată, toate călătoriile din viitorul apropiat. De regulă, William și Kate călătoreau destul de mult la început de an, dar acum vor rata deplasările de primăvară pe care le făceau în străinătate.

Anunțul despre revenirea lui Kate după Paște înseamnă că prințesa nu va fi prezentă la câteva evenimente importante, printre care gala British Academy Film Awards (unde mergeau întrucât William este președintele academiei) și la slujba anuală de Ziua Commonwealth-ului, de la Westminster Abbey.

Kate deține rolul onorific de colonel al Gărzilor Irlandeze, dar prognoza sugerează că ea nu va fi prezentă alături de regiment de Ziua Sfântului Patrick. De asemenea, ea patronează și echipa națională de rugby a Angliei, dar va renunța la orice apariție la Turneul celor Șase Națiuni, care va începe în februarie.

Camilla trece în prim-plan

În aceste condiții, monarhia britanică va avea nevoie de o altă figură importantă în prim-plan în următoarea perioadă. Instituția va dori să-i asigure pe britanici că totul funcționează așa cum trebuie, așa că va fi rândul reginei Camilla să iasă în față.

În următoarele săptămâni, regele Charles va continua să se ocupe din culise de chestiunile importante ale monarhiei, iar prinții de Wales vor fi ținuți la curent și vor oferi sfaturi dacă va fi nevoie. Însă Camilla va trebui să umple golul lăsat de cei trei membri de vază ai familiei și toate reflectoarele vor fi asupra ei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇