Operație șoc la Londra! Prințesa Kate va sta două săptămâni în spital și e indisponibilă până după Paște. Și regele Charles se va opera

Operație șoc la Londra! Prințesa Kate va sta două săptămâni în spital și e indisponibilă până după Paște. Și regele Charles se va opera

Familia regală britanică are probleme de sănătate. Prinţesa Kate s-a operat ieri şi se pare că a fost o intervenţie dificilă pentru că va sta până la 14 zile în spital. Iar săptămâna viitoare se va opera şi regele Charles.

Prinţesa de Wales, Catherine, soţia moştenitorului tronului britanic, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, la un spital privat din Londra, a anunţat miercuri Palatul Kensington.

Operaţia, care a avut loc marţi, a fost un succes, dar Catherine va rămâne în spital timp de zece până la 14 zile, înainte de a-şi continua recuperarea acasă.

ADVERTISING

Prinţesa, 42 de ani, prezintă scuze pentru amânarea viitoarelor angajamente.

„Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puţin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paşte" (31 martie - n.red.), se arată într-un comunicat.

Nu s-a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele acestei spitalizări, dar, potrivit mass-media britanice, Kate, a cărei ultimă apariţie publică a fost de Crăciun, nu suferă de cancer.

Palatul Kensington nu dezvăluie de ce boală a suferit şi precizează doar că prinţesa de Wales doreşte ca aceste informaţii să rămână private.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Prinţesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declaraţie. Ea speră că publicul va înţelege dorinţa ei de a menţine cât mai multă normalitate pentru copiii ei; şi dorinţa ei ca informaţiile ei medicale personale să rămână private”, precizează comunicatul.

Palatul Kensington promite că va oferi actualizări cu privire la starea de sănătate a prinţesei, dar numai atunci când vor exista informaţii noi semnificative care să fie împărtăşite publicului.

Vestea a venit ca un şoc pentru presa britanică. Iată ce titrează The Sun:

kate

Şi regele se operează

Şi regele Charles al III-lea se va prezenta săptămâna viitoare la spital, pentru a fi operat din cauza unei afecţiuni la prostată, informează BBC.

ADVERTISING

"La fel ca mii de bărbaţi în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită", se arată într-un comunicat.

Palatul Buckingham a precizat că afecţiunea regelui este benignă, dar că acesta va fi supus unei "proceduri corective".

Angajamentele publice ale regelui în vârstă de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare.

Mărirea benignă a prostatei este frecventă la bărbaţii de peste 50 de ani şi nu este, de obicei, o afecţiune gravă. Nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată, precizează BBC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇