Camera Reprezentanţilor a anulat voturile de joi, după avertismentul privind un posibil atac asupra Capitoliului

Camera Reprezentanţilor a anulat voturile de joi, după avertismentul privind un posibil atac asupra Capitoliului

Liderii Camerei Reprezentanţilor a SUA au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune, după ce miercuri poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o ”posibilă intenţie a unei miliţii” de a ataca această instituţie, luată cu asalt la 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

Poliţia Capitoliului se teme că o miliție înarmată va ataca joi sediul Congresului SUA

Pare în schimb improbabil ca Senatul, care lucrează la pachetul de măsuri vizând redresarea economiei după criza coronavirusului, să-şi anuleze sesiunea de joi, relatează dpa şi Reuters.

ADVERTISING

Poliţia Capitoliului a indicat că va întări joi măsurile de securitate, deja sporite după violenţele din 6 ianuarie, soldate cu moartea a cinci persoane şi numeroşi răniţi.

Marţi seară, Poliţia Capitoliului anunţase că a fost atenţionată cu privire la ''informaţii preocupante pentru 4 martie'', după ce luni responsabilul serviciilor însărcinate cu protocolul şi securitatea Congresului, Timothy Blodgett, le-a trimis parlamentarilor un mesaj prin care îi informează că lucrează în strânsă cooperare cu poliţia în privinţa informaţiilor ''legate de 4 martie şi de posibilele manifestaţii din jurul a ceea ce unii numesc adevărata zi a învestiturii''.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mesajul nu identifică un grup anume legat de această ameninţare, dar membri ai mişcării conspiraţioniste QAnon pretind că joi, 4 martie, este data când Donald Trump va fi învestit pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA.

Până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇