Bătaie pe zahăr în magazinele din Rusia, după ce prețurile au explodat (Video)

Bătaie pe zahăr în magazinele din Rusia, după ce prețurile au explodat (Video)

Rușii au ajuns să se bată la propriu în magazine pentru a pune mâna pe o pungă de zahăr, după ce prețurile la acest produs au crescut în ultimele zile cu 12,8%.

Miercuri oamenii au dat năvală și au golit rafturile, temându-se că e doar începutul și prețurile vor crește și mai mult în perioada următoare.

Bătălia nu s-a dat doar pe zahăr, ci și pe sare, paste, hrișcă sau orez, potrivit Newsweek.com.

Guvernul de la Moscova a dat asigurări că există stocuri de alimente și le-a cerut cetățenilor să nu cumpere fără discernământ, pentru că nu vor face decât să provoace creșterea artificială a prețurilor.

ADVERTISING

Guvernul deja a luat contra-măsuri după sancțiunile Occidentului. De exemplu, chiar pentru zahărul alb și cel brut au fost interzise exporturile până pe 31 august. Pentru grâu, secară, orz și mălai exporturile au fost interzise până pe 30 iunie, potrivit Reuters.

Incidentele din Rusia vin după ce am văzut aceleași imagini în magazinele din România, unde rafturile de ulei s-au golit pe fondul unor speculații că prețurile ar putea crește în perioada următoare sau că am putea rămâne fără stocuri.

Cu doar câteva zile înainte am asistat cu toții la cozile de la benzinării, tot pe fondul unor informații că prețurile ar urma să sară de 11 lei, ce s-au dovedit, chiar de a doua zi, false.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇