Cât costă acum benzina și motorina și câți bani au economisit șoferii care și-au petrecut seara trecută la coadă

Cât costă acum benzina și motorina și câți bani au economisit șoferii care și-au petrecut seara trecută la coadă

După panica de miercuri seara, care a făcut multe sute de șoferi din România să aglomereze benzinăriile și să umple cu carburant nu doar rezervoarele mașinilor, ci și damigene sau containere din plastic, lucrurile încep să revină la normal.

Carburanții sunt în continuare scumpi. Dar prețurile lor n-au explodat, așa cum se așteptau românii care și-au petrecut seara precedentă așteptând să le vină rândul la pompă.

Zvonurile cu privire la scumpirea benzinei și a motorinei au început să circule, pe rețelele sociale, încă din seara zilei de marți, 8 martie.

Iar miercuri, o publicație din Bihor a anunțat că în Tinca, o stație cerea aproape 13 lei pe litrul de benzină.

ADVERTISING

Au urmat ore de panică. În București, dar și în marile orașe, s-au format cozi de zeci de mașini la unele pompe. Au fost străzi pe care s-a blocat traficul din cauza mașinilor care așteptau să facă plinul.

Totul, până spre miezul nopții. În dimineața zilei de joi, 10 martie, șoferii au putut vedea că, într-adevăr, prețul carburanților a rămas unul ridicat. Unele benzinării vând chiar mai scump decât în ajun. Dar în niciun caz un litru de benzină sau de motorina n-a ajuns la 10 lei, așa cum s-au temut șoferii.

Iată câteva exemple:

În nordul Bucureștiului, în cartierul Pajura, la o benzinărie Petrom de pe Strada Jiului câteva zeci de mașini așteptau să ajungă la pompă. Litrul de benzină era 7,51 lei. Acum, benzina costă 7,99 lei. Și nu mai e coadă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În aceste condiții, un șofer de Logan alimentat cu benzină, cu un rezervor de 50 de litri, a economisit puțin peste 20 de lei dacă și-a petrecut seara precedentă la pompă și a alimentat. Asta, dacă rezervorul era aproape gol și a alimentat cu multă benzină la prețul de 7,51 lei litrul!

Motorina se vindea aseară, la același Petrom, cu 7,62 lei. Iar acum este tot 7,99 lei.

În cazul unei mașini pe motorină, economia a fost, deci, și mai mică pentru cei care s-au îngrămădit să alimenteaze aseară.

În aceeași zonă, o benzinărie Lukoil – a cărei firmă mamă este deținută de acționari ruși - vindea miercuri seara litrul de benzină standard cu 7,47 lei. Dar aici nu era coadă. Și nici joi nu este coadă, mai ales că prețul litrului de benzină a urcat cu 7,98 lei.

ADVERTISING

Doar la o stație de alimentare MOL prețul litrului de benzină standard depășește 8 lei. Mai exact, benzina se vinde cu 8,64 lei litrul, în vreme ce motorina standard e 9,11 lei.

Cum stau lucrurile în țară

În zona Beiușului, unde ieri presa a semnalat pentru prima oară că litrul de benzină a depășit cu mult 10 lei, la acest moment, șoferii alimentează, de la Petrom cu 7,99 lei litru, potrivit MonitorulPrețurilor.info.

Iată și situația în alte orașe mari din țară. Prețurile carburantului pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de zonă din oraș și de furnizor. Dar carburantul standard nu doar că nu depășește 10 lei, așa cum se temeau șoferii în urmă cu câteva ore. Dar - cu excepția benzinăriilor MOL și a unor OMV-uri - nimeni nu vinde acum carburant la preț mai mare de 8 lei pe litru!

În Constanța, spre exemplu, în zona portului, cel mai ieftin litru de benzină e vândut de Lukoil și costă 7,94 lei. Cea mai scumpă benzină e la MOL: 8,39 lei!

Litrul de motorină standard costă între 7,98 lei, la Lukoil și 8,96 lei, la unele stații MOL.

În Timișoara există benzinării Socar care vând litrul de benzină standard cu 7,81 lei. Petrom vinde, în cele mai multe benzinării, cu 7,99 lei, iar la MOL prețurile variază între 8,37 lei și 8,41 lei pe litru.

Prețul motorinei variază între 7,93 lei pe litru, la Socar și 8,39 pe litrul, la MOL.

Iar la Iași, tot Socar vinde cea mai ieftină benzină, la prețul de 7,83 lei litrul. Iar cea mai scumpă benzină standard e la MOL, care vinde la prețul de 8,38 lei litrul.

Motorina costă între 7,94 lei la Socar și 8,96 lei, la MOL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇