După cozile la benzinării, românii au dat năvală în magazine să cumpere ulei. Ministrul Agriculturii spune că sunt stocuri suficiente

După cozile la benzinării, românii au dat năvală în magazine să cumpere ulei. Ministrul Agriculturii spune că sunt stocuri suficiente

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că s-a iscat o isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi lumea a mers în magazine să cumpere.

El a ținut să precizeze că ţara noastră are stocuri de ulei până la noua recoltă astfel încât să nu apară dezechilibre.

Adrian Chesnoiu a subliniat că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei.

ADVERTISING

Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale.

Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

ADVERTISING

El a transmis românilor că nu este nevoie să cumpere mai mult ulei decât le este necesar.

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă.

Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar.

ADVERTISING

Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a explicat ministrul Agriculturii.

Declarațiile ministrului vin după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu oameni care cumpără ulei în cantități foarte mari.

Asta chiar nu o mai înțeleg!!! Ce Dumnezeu fac cu atât de mult ulei? Se închid deja în buncăre?

Publicată de Andreea Anamaria pe Vineri, 11 martie 2022

Facem schimbul de ulei, daca tot avem rezervoarele pline.

Publicată de Ioana Fulea pe Vineri, 11 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇