Ce spune patronul benzinăriei care vinde deja cu 11 lei litrul de combustibil

Ce spune patronul benzinăriei care vinde deja cu 11 lei litrul de combustibil
Foto: captura video

Cozi imense la benzinării s-au format miercuri seara, în toată țara. Oamenii au auzit un zvon că peste noapte prețul la litrul de combustibil va crește de la aproape 8 lei, cât este în prezent, la 10 lei.

Zvon cu atât mai credibil cu cât existau pe rețelele de socializare imagini cu benzinării locale care afișau deja prețuri de 10 -11 lei pe litrul de combustibil.

Una dintre aceste benzinării este din Beiuș. Prețul afișat, așa cum se vede în imaginile difuzate de Bihoreanul, este de 11,10 lei/litru.

Patronul benzinăriei din Bihor care a vândut combustibil la preţ record, de 11 lei pe litru: "Mi-au zis că dacă nu-mi convine, să nu iau"

Publicată de Bihoreanul pe Miercuri, 9 martie 2022

Contactat de BIHOREANUL, proprietarul benzinăriei în cauză a confirmat informaţia şi a declarat că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri, pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

ADVERTISING

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", a declarat Daniel Degău.

Firma acestuia deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

"S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol", a mai spus Degău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avem stocuri, nu există motive să crească prețurile, spune Guvernul

Guvernul și ministrul Energiei au reacționat, după ce fenomenul s-a extins rapid în toată ţara.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de prețuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă. 

ADVERTISING

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

„Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, susţine Popescu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇