Autorul unei crime a fost identificat după 34 de ani. Un ziar local a ajutat la depistarea ucigașului

Autorul unei crime a fost identificat după 34 de ani. Un ziar local a ajutat la depistarea ucigașului

Anna Kane, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită fără viață în octombrie 1988, în Pennsylvania. Un test ADN efectuat anul acesta a dus la identificarea ucigașului.

Cazul vechi de crimă și-a găsit rezolvarea după 34 de ani, grație unei probe ADN prelevate dintr-o scrisoare trimisă unui ziar local cu decenii în urmă.

Anna Kane a fost ucisă prin ștrangulare, iar corpul său a fost descoperit în 23 octombrie 1988, lângă un drum din Perry Township, în statul american Pennsylvania. La aproape 35 de ani de la moartea ei, ucigașul a fost identificat: autoritățile au anunțat că acesta se numea Scott Grim, relatează Sky News.

ADVERTISING

După crima din 1988, mai multe probe ADN au fost prelevate de pe hainele victimei. Criminaliștii au găsit și material genetic aparținând unui bărbat, însă profilul nu a corespuns cu cel al suspecților.

În 1990, ziarul local The Reading Eagle a publicat pe prima pagină un articol despre crimă și le-a cerut cititorilor să ajute cu informații în acest caz. În februarie '90, redacția a primit o scrisoare anonimă de la "un cetățean preocupat", în care erau prezentate numeroase detalii despre crimă.

"Asta i-a făcut pe anchetatori să creadă că persoana care a scris scrisoarea a comis crima", a declarat ofițerul de poliție Daniel Womer.

ADVERTISING

Saliva de pe porțiunea de închidere cu lipici a plicului scrisorii a fost trimisă la laborator pentru testarea ADN și s-a potrivit cu profilul extras de pe hainele victimei.

Anul acesta, laboratorul Parabon NanoLabs, care s-a mai implicat în elucidarea unor cazuri vechi de omucideri, a efectuat testarea genetică genealogică a profilului ADN. Rezultatele au arătat că autorul crimei a fost Scott Grim. Acesta a murit în 2018 din cauze naturale, la vârsta de 58 de ani. La data comiterii crimei avea 26 de ani.

Polițiștii au obținut o probă directă din ADN-ul lui Grim, iar aceasta s-a potrivit cu profilul ADN de pe plicul scrisorii și cu profilul de pe hainele Annei Kane. Poliția nu a dat detalii despre modul în care a obținut ADN-ul ucigașului.

ADVERTISING

"Am reușit să luăm proba directă de la Scott Grim. Am rugat laboratorul poliției din statul Pennsylvania să facă o comparație directă cu ADN-ul din scrisoarea din 1990 și cu proba originala de pe hainele victimei, toate au arătat același furnizor, Scott Grim - profilul său ADN era pe toate aceste lucruri", a declarat Womer.

Polițistul a mai spus că arhiva echipei de anchetatori care a lucrat inițial la acest caz a jucat un rol decisiv în descoperirea criminalului. Grim nu figura în sistemul FBI de păstrare a probelor ADN, lansat în 1998. Polițiștii au descoperit că bărbatul originar din Hamburg, New York, a fost arestat în 2002, în Berks County, pentru hărțuire, după ce i-a trimis fostului său partener de afaceri mai multe scrisori de amenințare.

Ancheta continuă pentru a stabili istoricul lui Grim, inclusiv natura relației lui cu Anna Kane, relatează ABC News. Până acum, martorii care îl cunoșteau pe Grim nu au fost în măsură să dezvăluie ceva despre legătura dintre ei.

Potrivit informațiilor pe care le deține poliția, Anna Kane lucra ca prostituată și este posibil ca Grim să fi fost unul dintre clienții ei. Conform ziarului The Reading Eagle, ea avea trei copii și trăia în Reading, dar s-a mutat în Birdsboro cu puțin timp înainte de a fi ucisă.

Procurorul-șef al districtului Berks County, John Adams, a spus că, deși autorul nu mai poate fi pedepsit pentru crima comisă, rudele victimei meritau să afle cine este acesta. "Știu că el e decedat și nu va fi pedepsit niciodată așa cum speram pentru această crimă. Dar am rezolvat-o. Am oferit un pic de alinare familiei", a declarat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇