Au cumpărat valize la o licitație și au găsit în ele cadavrele unor copii

Au cumpărat valize la o licitație și au găsit în ele cadavrele unor copii

O familie din Noua Zeelandă a descoperit rămășițe umane în două geamantane pe care le-a cumpărat la licitația organizată de un centru de depozitare. Anchetatorii au aflat că oasele aparțineau unor copii, iar acestea au stat mai mulți ani în geamantane.

Poliția a deschis o anchetă pe 12 august, după ce a fost alertată de o familie din South Auckland care a cumpărat valizele la licitație, relatează The Guardian.

Potrivit primelor cercetări, cei doi copii erau, probabil, elevi în primele clase, cu vârste cuprinse între cinci și zece ani, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, inspectorul de poliție Tofilau Faamanuia Vaaelua.

ADVERTISING

„Cadavrele au fost ascunse în două valize de aceeași mărime… Cred că acestea au stat câțiva ani în centrul de depozitare", a spus ofițerul, adăugând că e posibil ca rămășițele să aibă o vechime între trei și cinci ani.

În valize se aflau și mai multe obiecte de uz casnic și lucruri personale pe care anchetatorii încearcă să le folosească pentru a identifica victimele.

Polițiștii încearcă acum să stabilească cum și când au murit copiii. „Examinarea postmortem nu este gata încă, sunt provocări evidente în ce privește analiza corpurilor", a spus inspectorul.

ADVERTISING

Vaaelua a declarat că există indicii potrivit cărora copiii au rude în Noua Zeelandă care este posibil să nu cunoască faptul că minorii au murit.

Acesta nu a confirmat dacă fostul proprietar al centrului de depozitare a fost contactat de poliție, dar a menționat că ancheta se desfășoară în colaborare cu Interpol și alte agenții, iar investigatorii analizează imaginile surprinse de camerele video de supraveghere din zonă, însă, dată fiind perioadă lungă de timp, găsirea unor elemente-cheie „va fi o provocare".

ADVERTISING

„Veștile de azi vor fi extrem de deranjante pentru comunitate. Mulți dintre noi suntem părinți și avem o datorie, facem tot ce putem pentru a încheia ancheta și a identifica victimele. Indiferent cât durează sau de câți ani ai nevoie pentru a ancheta cazuri oribile ca acesta, nu e ceva ușor de făcut", a spus inspectorul Vaaelua.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇