Atacurile de urși: Ministrul Mediului vrea ca animalele să fie împușcate sau sedate în maxim 24 de ore

Atacurile de urși: Ministrul Mediului vrea ca animalele să fie împușcate sau sedate în maxim 24 de ore

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că a început consultări pentru modificarea legislaţiei astfel încât autorităţile locale să poată interveni în cel mult 24 de ore de la un atac al unui urs pentru îndepărtarea pericolului, prin sedarea sau împuşcarea animalului.

„Am iniţiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urşi din ultimele zile în Ţinutul Secuiesc cu toate organizaţiile şi instituţiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislaţiei care ar da posibilitatea autorităţilor locale – ca prin sedare sau împuşcare – să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac”, a afirmat Tanczos Barna, luni, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

El a anunţat că, de la ora 18, se va întâlni cu primarii din Ţinutul Secuiesc, asociaţiile de vânătoare şi organizaţiile de fermieri.

"Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a adăugat ministrul Mediului.

În ultimele zile, doi bărbaţi din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi, fiind răniţi. Primul atac a avut loc vineri, un bărbat de 54 de ani fiind atacat la ferma sa şi suferind multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. El a fost operat timp de şase ore la Spitalul din Miercurea Ciuc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Duminică, un alt bărbat, de 53 de ani, din Căpâlniţa, a fost atacat de un urs când verifica gardul electric din zona unde are animale. Şi el a fost dus la spital, fiind operat.

Citește mai multe despre incidentele în care au fost implicați urși din ultima perioadă:

ADVERTISING

Vezi și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇