Bicaz: Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie

Un urs a atacat mai multe animale domestice dintr-o gospodărie situată pe strada Izvorul Muntelui, din oraşul Bicaz, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Atacul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 03,40, iar proprietarul gospodăriei a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

"Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la locul indicat unde a constatat că ursul nu mai era prezent în apropierea casei. Din cele relatate de localnici, zgomotele produse de aceştia au îndepărtat ursul către pădure, după ce le-a provocat anumite pagube materiale. În sprijin a intervenit şi un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Bicaz.

ADVERTISING

Jandarmii montani au mai rămas în apropierea gospodăriei până în zorii zilei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor s-au deplasat la faţa locului pentru a identifica circumstanţele în care a avut loc atacul asupra animalelor din gospodărie - 2 porci - şi luarea măsurilor necesare pentru curmarea suferinţei animalelor rănite", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Jandarmii recomandă cetăţenilor ca în astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-şi pune propria viaţă în pericol, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să evite zonele în care a fost semnalată prezenţa ursului. 

ADVERTISING

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇