Atacatorul de la metroul din New York a fost prins, după ce pe capul său a fost pusă o recompensă de 50.000 de dolari

Atacatorul de la metroul din New York a fost prins, după ce pe capul său a fost pusă o recompensă de 50.000 de dolari

Poliția din New York l-a prins joi pe bărbatul care a comis atacul armat de la metrou, după mai bine de 24 de ore.

Potrivit autorităților, Frank R. James, în vârstă de 62 de ani, a fost prins în Manhattan, după ce a fost recunoscut de un cetățean care a alertat poliția, informează The Guardian.

Autoritățile puseseră o recompensă de 50.000 de dolari pe capul său.

James a fost declarat principalul suspect după ce poliția a găsit o dubiță în zona stației unde a avut loc atacul, care fusese închiriată pe numele lui din Philadelphia.

ADVERTISING

În vehicul au fost găsite o armă semiautomată cu calibru de 9mm, încărcător, artificii, o secure, benzină, un coș de gunoi și grenade fumigene detonate și nedetonate.

29 de persoane au ajuns la spital după atacul de la metrou, printre care cel puțin patru elevi cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Dintre cei 29, 10 au fost împușcați. Ceilalți oameni fie au fost răniți în busculadă sau au inhalat fum sau au suferit atacuri de panică.

Cinci dintre cei împușcați sunt în stare critică, dar stabilă.

James a aruncat o bombă fumigenă în metrou, după care a tras la întâmplare 33 de gloanțe. El purta o mască de gaze și o vestă asemănătoare cu cele ale angajaților de la metrou.

ADVERTISING

În ultma vreme bărbatul postase pe rețelele de socializare mai multe videouri în care bătea câmpii pe diverse subiecte, de la sănătate mintală, la moarte sau războiul din Ucraina. În urmă cu o lună postase și un video agresiv în care îl ataca pe primarul New Yorkului, Eric Adams, care în aceste zile este izolat la domiciliu pentru că are Covid.

Luni, James a postat un video în care spunea că simte nevoia să ucidă oameni, dar nu vrea să meargă la închisoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇