Atac cu dronă în Iordania: cel puțin 3 militari americani au fost uciși și 25 răniți UPDATE Biden amenință cu represalii

Atac cu dronă în Iordania: cel puțin 3 militari americani au fost uciși și 25 răniți <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Biden amenință cu represalii

Cel puţin trei militari americani au fost ucişi, iar alţi 25 răniţi într-un atac cu dronă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un mic avanpost american în Iordania.

Informațiile au fost obținute de CNN de la oficiali americani și confirmate ulterior de Comandamentul Central american.

Potrivit CNN este pentru prima oară când militari americani sunt ucişi de inamici în Orientul Mijlociu de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Uciderea celor trei americani în avanpostul Tower 22, în Iordania, situat în apropierea frontierei cu Siria, reprezentă o escaladare semnificativă a unei situaţii precare în Orientul Mijlociu, comentează CNN.

ADVERTISING

Comandamentul Central american (CENTCOM) a confirmat duminică, într-un comunicat, că trei militari americani au fost ucişi şi alţi 25 răniţi într-un atac cu dronă care a ”atins baza din nord-estul Iordaniei”.

Iar președintele SUA, Joe Biden, a ieșit cu o declarație în care a amenințat cu represalii: „În timp ce adunăm elementele acestui atac, ştim că a fost efectuat de grupări militante radicale susţinute de Iran care operează în Siria şi Irak".

„Cei responsabili vor fi traşi la răspundere într-un moment şi într-un mod pe care le vom alege", a indicat liderul de la Casa Albă.

ADVERTISING

El le-a adus un omagiu militarilor ucişi "în acest atac josnic şi complet nedrept".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇