Pentagonul a anunțat cele 4 obiective pe care SUA le au în Orientul Mijlociu

Pentagonul a anunțat cele 4 obiective pe care SUA le au în Orientul Mijlociu

Departamentul Apărării din Statele Unite a prezentat direcțiile pe care se concentrează Statele Unite în conflictul dintre Israel și Hamas.

Departamentul american al Apărării are în prezent patru linii pe care își concentrează eforturile în Orientul Mijlociu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick S. Ryder.

Cele 4 obiective pe care le urmăresc Statele Unite sunt:

  • Protejarea forțelor SUA și a cetățenilor americani din regiune.
  • Furnizarea de asistență de securitate vitală pentru apărarea Israelului împotriva unor noi atacuri ale Hamas.
  • Coordonarea cu Israelul pentru a contribui la eliberarea ostaticilor pe care îi deține Hamas, incluzându-i în acest efort și pe cetățenii americani.
  • Întărirea prezenței militare în regiune pentru a împiedica orice stat sau actori non-statali să escaladeze criza din Gaza.
ADVERTISING

Întărirea forței militare include desfășurarea grupurilor de luptă a portavioanelor USS Gerald R. Ford și USS Dwight D. Eisenhower, aflate acum în aria de operațiuni a Comandamentului Central al SUA ((CENTCOM)), alături de un submarin din clasa Ohio.

Submarinul USS Florida, care poate fi echipat cu rachete balistice, a ajuns în Marea Mediterană după ce duminică CENTCOM a publicat pe X, fosta Twitter, o fotografie cu această navă în timp ce se afla în Canalul Suez.

Ryder a mai spus că grupuri de militanți susținute de Iran au atacat bazele aeriene Al-Assad din Irak și Al-Tanf din Siria în ultimele săptămâni. Atacurile cu drone și rachete au provocat rănirea ușoară a câtorva zeci de militari americani.

ADVERTISING

Generalul american a mai precizat că unii dintre militarii răniți nu au raportat imediat starea în care se află. „Datele transmise depind foarte mult de autoraportare când rănile nu sunt vizibile pentru personalul medical care intervine după un incident", a explicat acesta.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇