Angela Merkel a cerut armatei să-i cânte un imn religios, o piesă din tinerețe și un hit punk rock, la ceremonia de adio (Video)

Angela Merkel a cerut armatei să-i cânte un imn religios, o piesă din tinerețe și un hit punk rock, la ceremonia de adio (Video)

Armata Germaniei a onorat-o joi pe cancelarul în exerciţiu Angela Merkel cu cea mai înaltă ceremonie pentru un civil, cântând un mix eclectic de muzică, la alegerea ei, care a intrigat naţiunea, relatează Reuters.

În cadrul ceremoniei ”Großer Zapfenstreich”, restrânsă din cauza restricţiilor legate de Covid-19, corpul de muzică al personalului Bundeswehr a cântat un imn religios, un cântec din anii 1960 care include cuvintele ”Nu pot să accept, nu pot să mă descurc, încă vreau să câştig”, şi un hit punk rock din anii 1970.

ADVERTISING

Imnul ”Sfinte Dumnezeule, lăudăm numele tău” este o recunoaştere a educaţiei protestante a lui Merkel, cântecul din anii ’60 ”It should rain red roses for me / Für mich soll's rote Rosen regnen” reflectă poate ambiţia ei de tinereţe, în timp ce hit-ul rock ”You Forgot The Colour Film / Du hast den farbfilm Vergessen” a fost interpretat pentru prima dată de artista punk est-germană Nina Hagen.

ADVERTISING

Născută în oraşul-port Hamburg, ca fiică a unui pastor protestant, Merkel a crescut în Germania de Est comunistă înainte de a prelua conducerea unui partid predominant masculin, catolic, din vestul Germaniei, Uniunea Creştin Democrată (CDU).

După 16 ani în funcţie, ea urmează să fie succedată în funcţia de cancelar de social-democratul Olaf Scholz, săptămâna viitoare.

ADVERTISING

Merkel, în vârstă de 67 de ani, lasă o moştenire greu de egalat. Ea a condus Germania şi Europa prin mai multe crize şi a fost o campioană a democraţiei liberale în faţa autoritarismului în creştere la nivel mondial.

Criticii ei spun că mai degrabă a gestionat decât a rezolvat probleme şi că îi lasă succesorului ei decizii dure pe mai multe fronturi.

Aici puteți urmări întreaga ceremonie: https://bit.ly/3lnQJCv


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇