Angela Merkel, emoţionată până la lacrimi, a cerut germanilor unitate și toleranță (Video)

Angela Merkel, emoţionată până la lacrimi, a cerut germanilor unitate și toleranță (Video)
Foto: captură video
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Angela Merkel a cerut duminică germanilor, cu mare emoţie, să susţină un viitor comun, bazat pe diversitate, revenind la poziţia sa din 2015, când a decis să primească un milion de refugiaţi, un moment definitoriu pentru mandatul său de lungă durată în funcţia de cancelar.

German reunification: Merkel urges Germans to bridge old gap

In a speech to mark Germany’s reunification day, outgoing chancellor Angela Merkel said that „mentally and structurally, unification hasn’t been completed yet.”

Publicată de DW News pe Duminică, 3 octombrie 2021

Merkel a părut că este aproape cu ochii în lacrimi în timpul unui discurs susţinut cu ocazia aniversării a 31 de ani de la reunificarea Germaniei, care ar putea fi ultimul înainte de a se retrage din funcţie, cu toate că discuţiile pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare după alegerile de luna trecută ar putea dura câteva luni.

ADVERTISING

Ea a spus că libertăţile care au venit odată cu reunificarea ţării, în urmă cu 31 de ani, au adus ”atât de multe oportunităţi” pentru oamenii din fostul est comunist, unde a crescut ea, dar că mulţi dintre ei s-au trezit ”într-o fundătură”, transmite Reuters.

Cu o voce încărcată de emoţie, Merkel şi-a amintit cum un jurnalist a scris anul trecut ”că ea nu s-a născut cu adevărat germană”, după ce a spus reporterilor în 2015 că, ”dacă trebuie să începem să ne prezentăm scuze” pentru că am avut o atitudine prietenoasă în timpul crizei refugiaţilor, ”atunci aceasta nu este ţara mea”.

ADVERTISING

”Există oare două tipuri de germani şi de europeni - cei originali şi cei dobândiţi, care trebuie să îşi dovedească în fiecare zi afilierea şi care pot să pice un examen cu o propoziție ca cea din conferinţa de presă?”, a întrebat Merkel.

Criza refugiaţilor din 2015, când Merkel a deschis porţile Germaniei către un milion de migranţi din Orientul Mijlociu care fugeau de război şi de sărăcie, a fost cel mai controversat act din timpul mandatelor ei și a alimentat ascensiunea Alternativei pentru Germania (AfD), de extremă dreapta.

ADVERTISING

Întrebându-se ”care este ţara mea?”, Merkel a spus că ”fiecare individ trebuie să fie capabil să simtă că este auzit şi că aparţine” patriei.

Ea a cerut o Germanie ”în care modelăm viitorul împreună”, adăugând: ”Fiţi deschişi la întâlniri, fiţi curioşi unul de celălalt, spuneţi-vă reciproc poveştile şi toleraţi diferenţele voastre. Aceasta este lecţia din 31 de ani a unităţii germane".

Merkel a descris decizia sa anul trecut, la 30 de ani de la reunificarea Germaniei, de a restricţiona libertăţile civile pentru a reduce răspândirea coronavirusului drept ”una dintre cele mai dificile experienţe” din mandatul ei de cancelar.

Merkel a preluat puterea în 2005 - când George W. Bush era preşedinte al SUA, Jacques Chirac la Palatul Elysee din Paris şi Tony Blair prim-ministru britanic. Ea intenţionează să demisioneze odată cu formarea unui nou guvern în urma alegerilor de luna trecută.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇