Ancheta șoferiței care a ucis două fete în București trebuie refăcută. Familia unei victime: Când ai bani și relații, poți omorî pe cine vrei în țara asta

Ancheta șoferiței care a ucis două fete în București trebuie refăcută. Familia unei victime: Când ai bani și relații, poți omorî pe cine vrei în țara asta

Judecătoria Sectorului 2 a respins rechizitoriul procurorilor în cazul femeii de 56 de ani care, la finalul lunii februarie, a scăpat mașina de sub control și a accidentat mortal două fete pe o stradă din zona Andronache (Bucureşti).

Magistrații au decis că au fost comise mai multe nereguli de procurori și că ancheta trebuie refăcută.

Amintim că la acel moment șoferița a spus că a încurcat pedalele, dar după recoltarea probelor biologice s-a stabilit că aceasta consumase și alcool.

Instanța a criticat modul în care procurorii au încadrat fapta și spune că nu s-a respectat dreptul la apărare al familiei uneia dintre victime. Astfel, Parchetul a primit dosarul înapoi și i se cere să spună dacă rezolvă problemele constatate sau renunță la trimiterea în judecată, potrivit G4Media.ro. Următorul termen este stabilit pentru 21 iulie și până atunci Parchetul ar trebui să refacă rechizitoriul.

ADVERTISING

Sora uneia dintre victime: Cineva trage de timp. Dacă ai bani și ai relații, poți omorî pe cine vrei

Georgiana, sora tinerei de 21 de ani care a murit în urma accidentului, spune că se trage de timp și că întreaga experiență tragică i-a dat impresia că în România, ”dacă ai bani și relații, poți omorî pe cine vrei”.

”Am impresia că cineva trage de timp și nu vrea să fie judecat. Dar ai omorât, trebuie să plătești. Indiferent că ai vrut sau nu ai vrut, trebuie să ajungi exact acolo unde îți este locul să plătești. Pentru ce să se mai refacă? Am putea să refacem și noi, de fiecare dată, fiecare probă. (…)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nimic! Nu s-a întâmplat nimic (în instanță în toate aceste luni)! Dacă ai bani și ai relații, poți omorî pe cine vrei, să faci ce vrei în țara asta, nu esti judecat, nu se întâmplă nimic.

De patru luni de zile, dacă era un om oarecare, fără relații, fără bani, un om simplu care se duce la muncă să-și câștigă pâinea zi de zi, de ce l-ar fi băgat la pușcărie, iar oamenii care au bani și relații nu intră la pușcărie?”, a spus Georgiana, la Antena3.

Citește pe acest subiect și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇