Accident grav în Giurgiu: Cinci răniți, o fată a fost preluată de elicopterul SMURD

Traficul este blocat sâmbătă seara pe DN 5, pe sensul de mers către Bucureşti, după ce, în apropierea localităţii Uzunu din judeţul Giurgiu a avut loc un accident rutier în care au fost rănite cinci persoane, două fiind încarcerate.

"În urmă cu puţin timp, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi prin 112 să intervină la un accident rutier produs pe DN 5, în apropierea localităţii Uzunu, zona Hanul Fermierului.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă dotată cu modul de descarcerare din cadrul Punctului de lucru Călugăreni, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu, două ambulanţe tip B şi una tip C, din cadrul SAJ Giurgiu, precum şi elicopterul SMURD", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

După sosirea la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că în accident era implicat un singur autoturism, aflat în afara părţii carosabile, în care se aflau trei bărbaţi şi două femei, două dintre victime fiind încarcerate.

"Dintre cele două victime încarcerate, bărbatul se află în stop cardio-respirator, echipajele medicale efectuează în aceste momente manevrele de resuscitare cardio-pulmonară.

Cealaltă victima încarcerată nu prezintă traumatisme severe, iar dintre celelalte trei victime care s-au autoevacuat, o tânără de 21 de ani prezintă o fractură de membru inferior şi va fi preluată cu elicopterul SMURD, celelalte două victime fiind conştiente şi cooperante, însă fără traumatisme vizibile", a completat Florin Neguţ.

Mai multe accidente rutiere grave s-au înregistrat în ultimele zile pe șoselele și autostrăzile din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇